fbpx
reisinformatie

Treinverkeer rondom Utrecht ontregeld

21 feb 2013 12:53

Het treinverkeer rondom Utrecht is aan het begin van de middag ernstig ontregeld. Diverse storingen zorgen ervoor dat er geen of beperkt treinverkeer mogelijk is vanaf Utrecht Centraal richting Rotterdam, Den Haag, Amsterdam Centraal en Schiphol.

Woerden/Gouda
Door een defecte bovenleiding zijn er rond Gouda en Woerden sinds 11:00 uur vanochtend minder sporen beschikbaar. Hierdoor rijden er tussen Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal, alsmede Den Haag Centraal, minder intercity´s. Bovendien rijden er minder sprinters tussen Amsterdam Centraal en Gouda. De prognose voor het einde van de storing is op 17:00 uur gesteld.
 
Utrecht Zuilen
Daarnaast is er bij Utrecht Zuilen geen treinverkeer mogelijk omdat er personen op het spoor lopen. Dit is het gevolg van een defecte trein waaruit reizigers geëvacueerd worden. Hierdoor rijden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en Breukelen. Doorgaande reizigers tussen Utrecht en Amsterdam/Schiphol moeten omreizen via Hilversum. De intercity´s worden, in tegenstelling tot wat meestal wel het geval is, niet rechtstreeks omgeleid. Reizigers tussen Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer ArenA kunnen gebruik maken van de metro´s van GVB; de treinkaartjes zijn hierin geldig. De prognose voor deze storing was eerst 13:00 uur, maar is inmiddels bijgesteld naar 15:00 uur.
 
Foto: archief