fbpx
Foto: NS / archief

Treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer ArenA hervat na werkzaamheden

30 jul 2020 11:42

Het trein- en metroverkeer tussen de stations Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA wordt donderdagochtend hervat. Vanwege werkzaamheden aan het spoor reden er zestien dagen lang geen treinen en metro’s op het traject.

ProRail werkte sinds 14 juli aan de bouw van nieuwe seinen, wissels, trappen en een tunnel om de grote reizigersgroei in de regio op te kunnen vangen. Met de tunnel op de Amstelstroomlaan, die is bedoeld voor auto’s, voetgangers en fietsers, worden twee woonwijken met elkaar verbonden. Door alles tegelijk te doen, is het werk veel sneller klaar. Als de werkzaamheden los van elkaar zouden worden gedaan, zou de spoorbeheerder drie jaar bezig zijn.

Verder is er de ruwbouw gemaakt van een nieuwe trap bij station Amsterdam Amstel, waardoor reizigers sneller de trein kunnen in- en uitstappen. Bij station Amsterdam Muiderpoort zijn nieuwe seinen en wissels aangelegd, die ervoor zorgen dat treinen bij calamiteiten of drukte kunnen keren.

Dit is het 7500e bericht op Treinreiziger.nl

© ANP

9 gedachten aan “Treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer ArenA hervat na werkzaamheden”

 1. Wim Lubbers schreef:

  Toch best knap dat het in 16 dagen allemaal gedaan is. Helaas is dit nog maar het begin van het begin. De bouwput op Zuid gaat flink wat vertraging oplopen en de perronverbreding op Centraal is daarvan afhankelijk. De kosten rijzen nu al de pan uit, zodat ik vrees dat minister in september op de rem trapt.
  ***
  Van harte gefeliciteerd trouwens met het jubileum!
  ***

 2. Wouter G. schreef:

  Gefeliciteerd met het 7500e bericht!

 3. Tonny schreef:

  Goh, er rijden weer treinen. Zou je in Nederland bijna niet meer verwachten, zo alomtegenwoordig zijn buitendienststellingen geworden.

  1. Appie h schreef:

   Vrijdag lag t treinverkeer stil tussen Bylmer Arena en centraal,door een sein en wisselstoring

 4. Jesper schreef:

  Via Prorail is hier nogmaals te vinden: https://twitter.com/ProRail/status/1288769344806293505 Was ook lastig te komen naar Hvsp en Dvd alleen treinserie 5700 reed, ook s avonds na 19u…..treinserie 15800 reed dus niet en de 4900 stopte extra op Bsmz en Hvsm.

 5. dries molenaar schreef:

  Een mooi stukje werk.

 6. JanN schreef:

  Gefeliceerd met het 7500 ste artikel.
  Wat was het eerste artikel?

 7. Srb schreef:

  Nieuwe seinen? Dat ATB systeem die inmiddels met ducttape overeind wordt gehouden?

  1. dries molenaar schreef:

   Een eigen bedrijfshater. Het is gewoon nieuw spul en er mankeert niets aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *