fbpx
Foto: Guus van de Wetering (NS/GUUS PR, archief)

Treinverkeer zondag eveneens via aangepaste dienstregeling

Ook zondag zal het treinverkeer rijden volgens een aangepaste dienstregeling. Dat blijkt uit een advertentiebanner van de Nederlandse Spoorwegen op nu.nl. Via een e-mail waarschuwt NS eveneens haar klanten.

Banner op nu.nl: 

E-mail
De e-mail waarmee klanten worden gewaarschuw voor het winterweer kopt: "Komende dagen aangepaste dienstregeling". In de e-mail schrijft het spoorbedrijf: "De weersvooruitzichten zijn dat de winterse buien de komende dagen aanhouden. Daarom geldt vanaf zaterdag een aangepaste dienstregeling". 
In de loop van de zaterdag werd ook via teletekst en de media gecommuniceerd dat zondag de dienstregeling aangepast zou worden.

Precies 1 jaar geleden
Vrijdag moest de Nederlandse Spoorwegen vanwege problemen met sneeuw een negatief reisadvies geven, net zoals de ANWB. Dezelfde situatie deed zich precies een jaar geleden voor. Toen was 17 december de eerste winterse dag waar het treinverkeer ernstig verstoord raakte. Spoorbeheerder ProRail en NS bleken toen niet klaar te zijn voor de winter. Zo was men vergeten de wisselverwarming rond Den Haag HS te testen en werd het treinverkeer door logistieke redenen rond Utrecht stilgelegd. Gisteren viel alleen Utrecht Centraal een halfuur stil door een stroomstoring, voor de rest bleven er treinen rijden.

Overlast
Dit jaar hebben NS en ProRail zich beter voorbereid. Wel laten beide organisaties weten dat sneeuw altijd tot overlast kan leiden. En dat zal dus ook de komende dagen het geval zijn.