fbpx

Treinvertraging rond Utrecht en Roosendaal

Treinreizigers worden donderdagavond geteisterd door verschillende grote storingen. Rond Utrecht Centraal rijden veel minder treinen door herstelwerkzaamheden. Van en naar Roosendaal rijden geen treinen door een stroomstoring, meldt de NS.

  • Update: omstreeks 21:00 uur is het treinverkeer rond Roosendaal en Utrecht hervat.

De vertraging voor treinreizigers in Utrecht loopt op tot een uur. Vooral treinen op de as Amsterdam / Schiphol – Utrecht – Nijmegen / Eindhoven vallen uit. De problemen begonnen rond zes uur op het traject Den Bosch – Utrecht.

De storing in Roosendaal kan zelfs voor meer dan zestig minuten zorgen. De stroomstoring doet zich voor op het station. "Hierdoor werkt het veiligheidssysteem ook niet meer en krijgen machinisten geen melding als dat nodig is. Daarom is rijden momenteel geen optie", zegt een woordvoerder van Prorail. "We zijn met man en macht bezig deze storing te verhelpen." De problemen rond Roosendaal begonnen rond half zeven.

Doordat Roosendaal onbereikbaar is per trein, rijden er ook nauwelijks treinen naar België. Alleen Thalys treinen rijden vanuit Nederland naar Antwerpen en verder. De storing in Roosendaal is naar verwachting rond 21.30 uur verholpen. Die in Utrecht mogelijk al om 21.00 uur.

(c) Novum / Treinreiziger.nl