fbpx

Twee doden bij botsing trein en auto

Bij een botsing tussen een trein en een auto zijn bij Teuge donderdag twee mensen om het leven gekomen. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. De auto werd enkele honderden meters meegesleurd, vloog in brand en brandde volledig uit. De ongeveer dertig inzittenden van de trein bleven ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde rond 11.15 uur op een onbewaakte overweg bij Teuge, op de Veluwe. De auto reed richting het spoor over de onverharde Bottenhoekseweg. De politie en medewerkers van onder meer spoorbeheerder ProRail en de Inspectie Verkeer en Waterstaat stelden direct een onderzoek in naar de toedracht. Mogelijk heeft de bestuurder de trein niet gezien.

De machinist en passagiers van de trein zijn in eerste instantie geëvacueerd naar een boerderij in de buurt, en later met een bus naar het station in Apeldoorn gebracht. Een aantal van hen is opgevangen door Slachtofferhulp.

In verband met het onderzoek heeft het enige tijd geduurd voordat de trein van de auto af konden worden gehaald. Vlak voor 16.00 uur is dat gebeurd en kon worden bevestigd dat sprake was van twee slachtoffers. Het zal naar verwachting nog enkele uren duren voordat de bergingswerkzaamheden zijn afgerond. Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer is door het ongeluk gestremd. De hoop is dat het spoor rond 17.30 uur wordt vrijgegeven.