fbpx
reisinformatie

Utrecht Centraal plat door winterweer

Door logistieke problemen als gevolg van het winterweer is het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal donderdagmiddag rond half vier zo goed als tot stilstand gekomen. Inmiddels is er weer beperkt treinverkeer mogelijk. 

De vertraging kan oplopen tot meer dan 60 minuten, meldt ProRail via NOS teletekst. Utrecht Centraal is het grootste spoorknooppunt van Nederland. 

De gehele dag zijn er door de sneeuw en het winterse weer al problemen met het treinverkeer. Daardoor is het personeel en materieel op andere plekken terecht gekomen dan normaal. Hierdoor zijn logistieke problemen ontstaan, en is er nauwelijks treinverkeer mogelijk rond Utrecht.

Tot het einde van de dienstregeling zal er sprake zijn van vertraging en uitval van treinen. NS heeft vanwege de storing – net als ProRail – extra personeel ingezet. In o.a. Utrecht zijn zo´n 10 extra managers van NS aanwezig om met een rugzak op om gratis koffie te schenken voor de gestrande reizigers. Naast deze managers zet NS dochter Servex alle beschikbare kioskmedewerkers extra in om te ondersteunen.

Foto´s: Guus van de Wetering (NS)