fbpx

Vaarwel strippenkaart Oost-Nederland 18 november

04 sep 2010 11:32

De overheden in Oost-Nederland willen dat vanaf 18 november alléén nog met de OV-chipkaart kan worden gereisd in het oosten van het land.

Of de Stadsregio Arnhem-Nijmegen daar ook bij hoort, wordt volgende week bepaald. Er is in de Stadsregio veel weerstand tegen de OV-chipkaart. Het ROCOV ligt ook nog dwars. Volgens de organisatie werkt de chipkaart nog niet goed genoeg om de strippenkaart af te schaffen. In het ROCOV zitten reizigersorganisatie Rover, studentenverenigingen en ouderenorganisaties.

Tarieven
Reizigers die in de spits reizen gaan meer betalen, in de daluren kunnen reizigers juist korting krijgen. Dat gebeurd uitsluitend als een reiziger dalurenkorting aangevraagd heeft. Volgens de commissie-Kist is er met de nieuwe tarieven sprake van een kostenneutrale overgang. Daarbij gaat de commissie er kennelijk vanuit dat iedereen dalurenkorting aanvraagt. Die verwachting lijkt onhaalbaar.

Goedkeuring Eurlings
Een belangrijk punt voor de volledige invoering van de OV-chipkaart is behaald. Minister Eurlings heeft van de commisie-Kist, die hij had aangesteld om te onderzoeken of de strippenkaart afgeschaft mag worden, te horen gekregen dat de chipkaart goed genoeg werkt.

  • Het concept-verzoek van de Stadsregio aan de minister is hier te vinden;
  • Het resultaat van de commissie-Kist is hier te vinden.