fbpx

Veel interesse in TEE Rheingold Venlo – Rüdesheim

09 apr 2014 21:46

Nederland beleeft een primeur met de komst van de Dinertrein Rheingold op 26 april aanstaande. Vanuit Venlo vertrekt de bijzonder luxe trein uit de jaren ’30 en ’60 uit de vorige eeuw voor een dagtocht naar Rüdesheim am Rhein. Al tweehonderd mensen hebben een kaartje gekocht voor de bijzondere treinreis.

De trein, halverwege de vorige eeuw het paradepaardje van de Deutsche Bahn op het gebied van hoogwaardig langeafstandsvervoer, is samengesteld uit exclusieve dinerrijtuigen en twee van de drie in Europa bedrijfsvaardige historische panoramarijtuigen met elk zo’n twintig zitplaatsen in een glazen koepel. Voor het eerst worden deze bijzondere rijtuigen weer verenigd in een trein die voor het brede publiek is opengesteld. 

De trein mag dan bekend staan om zijn comfort, het treinkaartje is juist relatief goedkoop. Een kaartje bij NS International voor de reguliere trein kost bijvoorbeeld al snel € 90 (2e klas). Bij de TEE Rheingold kost een eerste klas retourtje slechts € 79 en hoeft er niet worden overgestapt. Dat tarief is nog wel exclusief diner. Wie ook wil dineren moet € 109 neertellen. Daarbij zit dan ook een stadsrondleiding inbegrepen.

De organisatie hoopt de trein op de terugweg te laten trekken door een stoomtrein, maar of dat doorgaat is nog onduidelijk. De trein vertrekt op 26 april om 8:50 uur uit Venlo en komt kort na 12.00 uur in Rüdesheim. Om 18.30 wordt de retourreis naar Venlo ingezet. Nederland wordt tegen 21.30 uur weer bereikt. Treinkaartjes zijn te reserveren via Treinreiziger.nl.

Foto: TEE Rheingold Utrecht – Brig, een paar jaar geleden