fbpx

Veolia onterecht winnaar busvervoer West-Brabant

14 mrt 2014 9:59

De provincie Noord-Brabant heeft Veolia ten onrechte aangewezen als de winnaar van de aanbesteding van het busvervoer in West-Brabant. Er is een rekenfoutje gemaakt en na herstel is de uitkomst dat Arriva de opdracht moet krijgen. De provincie Noord-Brabant heeft dat donderdag erkend in de bezwaarprocedure die Arriva was begonnen.

Advocaat Gijs Verberne van de provincie legde donderdag uit dat per ongeluk een oude rekenformule is gebruikt. Arriva krijgt de meeste punten als de juiste formule wordt gebruikt. ´´De verkeerde winnaar is aangewezen. Dat is betreurenswaardig, maar het is niet anders", aldus Verberne.

Veolia kreeg het busvervoer in West-Brabant in december gegund. Het busvervoer in Oost-Brabant (exclusief de regio Eindhoven) werd gegund aan Arriva. Arriva ontdekte de rekenfout en maakte bezwaar. Veolia zegt achteraf dat de provincie de veranderde rekenformule verkeerd heeft gecommuniceerd. De grote impact van de wijziging heeft het bedrijf zich niet gerealiseerd tot Arriva op het allerlaatste moment bezwaar maakte.

Veolia wil een volledige herbeoordeling, aldus advocate Petra Heemskerk tijdens de behandeling van het bezwaar. De provincie vindt Veolia vooral een slecht verliezer en beschuldigt het bedrijf van opportunisme en gelegenheidsargumentatie. De bezwaarcommissie komt over enkele weken met een advies. De provincie moet dan een nieuw besluit nemen.

Voor de beide bedrijven staan honderden miljoenen op het spel. Veolia verzorgt nu nog het busvervoer in West-Brabant maar dreigt eind dit jaar helemaal uit Brabant te verdwijnen als de provincie Arriva definitief gelijk geeft.

(c) ANP