fbpx

Verdien een Interrail-pass met jouw reisverhalen

Reizen met de trein naar het buitenland: Wij zijn fan! Maar op dit moment zijn treinvakanties naar de meeste bestemmingen nog niet de bedoeling. Omdat reizen altijd begint met de voorpret van oriënteren en plannen, gaat Treinreiziger.nl op zoek naar de meest leuke en/of praktische verhalen rond internationale treinreizen. Zo kunnen we straks weer met voldoende inspiratie op reis met de trein! De beste inzending wordt beloond met een Interrail Global Pass met zeven reisdagen binnen 1 maand voor 2 personen in de 2e klas. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Interrail.

De reisverhalen hoeven niet over Interrail te gaan (mag wel).

Wat is de bedoeling?

Maak een artikel/blog over je mooiste, leukste, speciale of bijzondere treinreis die je buiten Nederland hebt gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een artikel zijn over een treinreis naar een bepaalde bestemming, maar ook over een rondreis, een speciale spoorlijn of een specifieke treinrit. Mik niet op de standaard bestemmingen die rechtstreeks of makkelijk vanuit Nederland bereikbaar zijn, maar op meer bijzondere bestemmingen (of iets wat anderen zou kunnen interesseren). Verwerk in je artikel praktische tips die anderen op weg kunnen helpen, bijvoorbeeld omtrent het plannen van je reis of het vinden van de voordeligste tickets. Tip: Vul je artikel aan met foto’s van jouw reis, en eventueel een korte video.

Waar moet mijn inzending aan voldoen?

Zorg dat je blog de moeite waard is om te lezen en mensen kan inspireren en helpen bij het maken van internationale treinreizen. We willen transparant zijn wie de Interrail pas wint, dus als je kans wil maken op de hoofdprijs dan publiceren we je naam als je wint. Je bijdrage mag niet al elders gepubliceerd zijn en je moet de bijdrage zelf geschreven hebben. Deels kopiëren van andere artikelen is dus niet toegestaan. De bedoeling is dat je bijdrage op Treinreiziger.nl gepubliceerd kan worden, dus houd daar rekening mee: de informatie moet wel kloppen en het is leuk als je hierbij nieuwe informatie deelt. Bij je inzending voeg je minimaal twee foto’s toe (maar liever meer!) die betrekking hebben op jouw reis. Die moeten door jouw gemaakt zijn of door een reisgenoot waarmee je op pad was. Richtlijn is dat het artikel tussen de 750 en 2000 woorden bevat, maar dit is geen strikte eis.

Wat kan er met mijn inzending gebeuren?

Je inzending kan op Treinreiziger.nl gepubliceerd worden, ook als je niet de hoofdprijs wint. De eerste ten minste tien artikelen die in aanmerking komen voor publicatie krijgen als beloning in elk geval een DVD over de Bernina Express (zonder DVD-hoesje). Treinreiziger.nl kan een inzending aanpassen of uitbreiden. Bijvoorbeeld met het toevoegen van extra hulpvolle informatie. Ook kan Treinreiziger.nl links plaatsen naar partners die treintickets, hotels of reizen aanbieden.

Wat moet ik verder nog weten?

Je kan mee doen door jouw verhaal vóór 15 juli 2021 via wedstrijd@treinreiziger.nl in te sturen. Je mag meerdere verhalen inzenden, maar met een maximum van vijf per persoon. Al gedurende de actieperiode kunnen enkele inzendingen gepubliceerd worden. Je inzending stuur je in naar wedstrijd@treinreiziger.nl. Wil je dat je eigen naam niet bij je bijdrage komt te staan? Dat is mogelijk, maar dan maak je geen kans op de Interrail ticket. De eerste reisverhalen kunnen al gedurende de actieperiode gedeeld worden.

De winnaar wordt door de jury onder leiding van Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl bepaald. De redactie kan eventueel besluiten om een tweede inzending tot winnaar uit te roepen, in dat geval krijgt elke winnaar één Interrail pass van 7 reisdagen binnen een maand. De redactie behoudt zich het recht om de duur van de wedstrijd te verlengen of voorwaarden van de wedstrijd te verduidelijken (en in het uiterste geval aan te passen).

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arjan Krabbenbos
2 jaren geleden

Heb onlangs mijn Interrail reisverslag met fraaie foto s van augustus 2019 ingestuurd. Hopelijk wordt dit goed ontvangen en kunnen we dit jaar de draad van het Interrailen weer oppakken! Met de nachttrein naar Oostenrijk, Buffel-meeting in Polen, bezoek aan het Franse Lille ( Rijsel), Luxemburg of weer met de ETR 700 ( ex Fyra) door het Italiaanse landschap reizen? Of een ontmoeting met voormalige Wadlopers? Ik hoop dat het reizen over de grenzen weer binnenkort zonder al te veel moeite weer hervat kan worden, na een knap irritant Corona-tijdperk! Ben benieuwd ook naar andere verhalen en foto’s van andere deelnemers! Zo kun je inspiratie en ervaringen met elkaar delen! Ben erg benieuwd naar alle reacties, dus succes iedereen die mee wilt doen!

Frans Eekhout
2 jaren geleden

In het Amsterdmse tropenmuseum werd enkele jaren geleden een “reizigers-informeren-reizigers” dagen georganiseerd, daar past dit verzoek ook in maar dan on-line. Ben benieuwd welke leuke reacties en verhalen er komen en we van elkaar kunnen leren als men op niet alledaagse treinreis gaat, want er valt nog genoeg te beleven, zelf heb ik door omstandigheden helaas geen Interail reis gemaakt, wel ooit eens in 1975 een leuke treinreis op Java meegemaakt zittend in een derde klas wagon op houten banken en dat maar liefst 400 km lang bij pakweg 35 graden Celsius, de zweetdruppels waren niet meer te tellen of kwam dat door een leuke vrouw die naast het spoor in een huisje half naakt zich stond op te frissen langs een of andere kali of slootje…?