fbpx
Foto: Herman Opmeer

Verkeersleiding GVB en EBS gaan samenwerken

13 jun 2014 16:26

Stadsvervoerder GVB en streekvervoerder EBS gaan vanaf maandag 16 juni 2014 nauwer samenwerken op het terrein van verkeersleiding en sociale veiligheid. GVB krijgt er vanaf maandag verkeersleiders en controleurs bij van EBS. De EBS-verkeersleiders gaan dan vanuit de verkeersleiding van GVB de 200 EBS-bussen ondersteunen.

Beide vervoerders tekenden daarvoor vandaag een convenant. Door de samenwerking hopen EBS en GVB meer te kunnen bereiken dan de bedrijven apart zouden kunnen realiseren. GVB-directeur Alexandra van Huffelen: “De werkzaamheden van beide vervoerders lijken veel op elkaar en kennen veel overlappende gebieden. Dan ligt de samenwerking voor de hand. Eén plus één is drie.” Wim Kurver, directeur van EBS, is blij dat iets dat voor de hand ligt nu ook daadwerkelijk gaat gebeuren: “Openbaar vervoer is bij uitstek een ketenproduct. De reiziger denkt niet in concessiegebieden of vervoerders. Als bedrijven moeten we ook meer over die grenzen heen kijken en dit soort samenwerkingen aangaan.”

Alle incidenten, storingen, calamiteiten en evenementen in het gebied van Hoorn tot en met de stad Amsterdam worden straks vanuit de centrale verkeersleiding van GVB in Amsterdam afgehandeld. De proef start maandagochtend 16 juni 2014 en duurt een jaar. Als de proef slaagt kan de samenwerking tot 2020 worden voortgezet. Er zullen in totaal vier functieplaatsen voor verkeersleiders en vier plaatsen voor buitengewoon opsporingsambtenaren van EBS naar GVB worden gedetacheerd.

De Stadsregio Amsterdam, de concessieverlener van GVB en EBS, vindt het positief dat vervoerbedrijven de handen ineen slaan. Door doelmatiger inzet van middelen ontstaat verbetering van de veiligheid van reizigers en personeel.

Foto: via Alexandra van Huffelen op Twitter