fbpx

Vernieuwde familierijtuigen voor de SBB

19 aug 2010 14:17

Voor veel kinderen is treinreizen een feestje. Maar lange afstanden stilzitten vinden ze vaak minder leuk. In Zwitserland hebben ze daar een oplossing voor: het familierijtuig. Vandaag nam de Zwitserse spoorwegen (SBB) een nieuw type familierijtuig in gebruik.

Alle IC-2000 dubbeldekkerstreinen krijgen een vernieuwd familierijtuig. Het familierijtuig bevind zich op het bovendek in het stuurstandrijtuig van de trein. In het rijtuig is een complete mini-speeltuin opgenomen met een glijbaan en touwbrug.

Twintig van de veertig IC-2000 treinen hebben al een familierijtuig. Eind 2012 moeten ook de andere 20 stammen een familierijtuig hebben. De rijtuigen worden in Olten omgebouwd, waarvoor een inverstering van 2,7 miljoen frank wordt uitgetrokken.

De IC-2000 treinen rijden tussen o.a. Romandshorn – Zürich – Bern – Brig, St. Gallen – Zürich – Bern – Lausanne – Geneve Airport en vanuit Zürich Airport naar Basel en Luzern. Behalve in Zwitserland, kent overigens ook Noorwegen en Denemarken treinen met een familierijtuig. Een treinreiziger.nl ontving eerder van een reiziger een e-mail met het idee om ook in Nederland een kindercoupe te maken.

Foto´s: SBB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *