fbpx
Foto GVB

Vernieuwing Amsterdamse metrosporen tussen Holendrecht en Gein van start

Van maandag 16 juli tot en met zondag 2 september vernieuwt de Dienst Metro de metrosporen tussen Holendrecht en Gein. Het spoor wordt over een lengte van twee kilometer volledig vervangen als onderdeel van de totale aanpak van de Oostlijn. De reizigers op dit traject kunnen van GVB-pendelbussen gebruikmaken.

Onderhoudsbeurt
Na 35 jaar was een grote onderhoudsbeurt van de Oostlijn wel noodzakelijk. Het traject Holendrecht – Gein is het tweede van in totaal drie delen van de Geinlijn die nog moesten worden vernieuwd. De afgelopen weken is reeds het spoor bij station Holendrecht vernieuwd en in september zal dit nog gebeuren met het gedeelte Holendrecht – Van der Madeweg. De overige trajecten op de Oostlijn zijn al eerder aangepakt in de afgelopen jaren.

Ander geluid
Om dit traject snel te kunnen vernieuwen worden de sporen helemaal opgebroken en werkt aannemer Strukton, die voor deze klus is ingehuurd, overdag en ´s avonds achter elkaar door. Projectleider Pascal Creyghton van de Dienst Metro: “Het is een hele operatie om alle materialen ter plekke te krijgen. Bij het Tjepmapad (tussen Holendrecht en Reigersbos red.) is een werkterrein ingericht. 9.000 ton steenslag en 6200 betonnen dwarsliggers komen per vrachtwagen en wachten hier op een nieuwe plek. De 4000 meter spoorstaven komen naar Zuidoost per spoor. De buurtbewoners merken vast wel dat we hier bezig zijn. Het vernieuwen van sporen brengt een ander geluid met zich mee dan iedere 5 minuten een metro die voorbij rijdt.”

Metro rijdt niet
Door de werkzaamheden tussen Holendrecht en Gein kan de metro op dit traject niet rijden tot en met 2 september. Voor de reizigers verzorgt het GVB pendelbussen. Deze tijdelijke bus 57 stopt bij de stations Holendrecht, Reigersbos en Gein bij de bushaltes van lijn 47. De stations Reigersbos en Gein zijn deze periode gesloten. De aangepaste dienstregeling is te vinden op gvb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *