fbpx

Vertragingen door sneeuw

 Het Openbaar Vervoer ondervind zaterdag hinder van de sneeuw. De problemen zijn weliswaar niet zo groot als vorig jaar, maar reizigers moeten wel rekening houden met aanzienlijke vertragingen en uitval van ritten. Dat melden diverse vervoersbedrijven.

Rond Utrecht Centraal is het treinverkeer ernstig ontregeld. Een groot deel van de treinen valt uit. Ook van en naar Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Amersfoort rijden er minder treinen. Het begon zaterdagmiddag met een wisselstoring rond Schiphol. Inmiddels is het treinverkeer in de gehele Randstad vertraagd. De kans op treinuitval blijft tot het einde van de dag.

Amsterdam
In Amsterdam rijden er minder trams door sneeuw op de wissels en ook bussen rijden een stuk langzamer. Het GVB verwacht dat de overlast de hele dag aanhoudt. Ook de bussen in Zuid-Holland en Zeeland hebben hinder van de sneeuw. Met name het busverkeer rond Alphen a/d Rijn.

Den Haag
In Den Haag wordt volgens een nooddienst op het tramnetwerk gereden, wat betekent dat er een aantal lijnen niet rijden en er lijnen anders rijden. Informatie daarover is te vinden op de website van het vervoerbedrijf HTM.

ProRail
De storingsploegen van ProRail werken de hele dag door hard aan het voorkomen van wisselstoringen, en proberen de storingen zo snel mogelijk op te lossen.

Reis plannen
Plan uw reis met de Reisplanner van de NS. Gebruik niet de planner van 9292ov, die is niet op de hoogte van actuele vertragingen.