fbpx

Vervoerders: compensatie brandstofprijzen niet ontvangen

06 mei 2011 9:06

Busbedrijven Connexxion, Arriva, Veolia en Syntus willen dat de OV-tarieven met 8,4 procent worden verhoogd, omdat ze niet worden gecompenseerd voor de hoge brandstofprijzen. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) vrijdag.

De vervoerders hadden met de provincies afspraken gemaakt over onder meer een compensatie van zestien miljoen euro. Maar daar is echter nog niets van ontvangen, zegt Anne Hettinga van branchevereniging FMN. "Het geld zou ergens bij de provincies moeten staan, als het al niet op is." Het Inter Provinciaal Overleg (IPO) bestrijdt de claim. "Er is ruimschoots aan de compensatie voldaan", aldus directeur Jan Ploeger in het FD.

Hettinga durft echter zijn hand ervoor in het vuur te steken dat de vervoerders niets van de compensatie hebben gezien. De bedrijven vrezen dat er ontslagen moeten vallen als zij de compensatie niet meer ontvangen. Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) is per brief op de hoogte gesteld. Zij moet beslissen of de tariefverhoging per 1 juli door mag gaan.