fbpx

Volgende treinstaking NMBS ligt op de loer

09 mrt 2011 21:48

UPDATE – De volgende staking bij het reizigersvervoerbedrijf bij onze zuiderburgen, de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS), ligt op de loer. De CGSP Cheminots, de spoorvakbond die de medewerkers van de Spoorwegen uit Wallonië vertegenwoordigt, heeft een stakingsaanzegging ingediend voor maandag de 14e maart.

Het Vlaamse deel van de vakbond, in het Nederlands ACOD Spoor, heeft aangegeven niet te gaan staken. CGSP heeft in een beargumentatie voor de staking aangevoerd dat er wordt gestaakt om zich over de veel te hoge werkdruk te beklagen. Ze maken duidelijk dat er een chronisch tekort aan personeelsleden is, waardoor medewerkers moeizaam vakantiedagen kunnen opnemen. Ook worden loketten gesloten, waardoor de treinbegeleiders meer tickets in de treinen zelf moeten uitschrijven.

Donderdag moet duidelijk worden of de staking door wordt gezet. Afgelopen vrijdag was er nog een nationale stakingsdag, waardoor het openbaar vervoer ernstig gehinderd werd. Het spoor had toen alleen last van een bezetting van de sporen bij Luik.

Sowieso
De treinbegeleiders uit Charleroi en La Louvière hebben al aangegeven sowieso te gaan staken.

Poperinge
Treinbegeleiders uit Poperinge hebben inmiddels ook gedreigd met acties, door een nieuw agressieincident. Ze dreigen vanaf 24 maart de trein tussen van Dendermonde naar Poperinge niet verder te laten rijden dan Kortrijk. De begeleiders willen dat er twee conducteurs op de treinen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *