fbpx

Voor beter OV wil tijdelijk toeslagvrije Intercity Direct

09 apr 2014 12:41

Wegens technische problemen rijdt de IC-Direct tussen Amsterdam en Breda slechts een uurdienst in plaats van de gebruikelijke halfuurdienst. Reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV wil dat de snelle trein tijdelijk toeslagvrij wordt, omdat de beloofde treindienst niet gerealiseerd wordt.

  • Update! Vanaf woensdagmiddag 16:25u rijden alle Intercity Direct-treinen weer vanuit Amsterdam. Vanaf 17:57u rijden ook alle treinen weer vanaf Breda.

NS heeft volgens de reizigersclub geen gehoor gegeven aan de oproep. Tegenover Treinreiziger.nl heeft het spoorbedrijf nog niet gereageerd. Vermoedelijk is het spoorbedrijf bang dat de snelle trein overvol wordt als de toeslag geschrapt wordt.

Voor Beter OV wijst erop dat de reistijd in het OV deels bestaat uit wachten. Nu de trein minder vaak rijdt, zullen reizigers gemiddeld langer moeten wachten. Omdat de beloofde treindienst niet wordt gerealiseerd wil de reizigersclub dat de toeslag tijdelijk verdwijnt. 

Volgens redacteur Hildebrand van Kuijeren heeft het niet schrappen van de toeslag ook voordelen. "Wie een reis plant met een uitgevallen trein loopt 30 minuten vertraging op. Bij 30 minuten vertraging krijgen Intercity Direct-reizigers al hun geld terug. Dus niet alleen de toeslag, maar ook het gewone ticket. Bij de normale trein krijgen reizigers minder geld terug.