fbpx

Weer treinen naar Belgische luchthaven Zaventem

22 apr 2016 8:03

Vanaf vrijdag rijden er weer treinen van en naar de luchthaven Brussels Airport bij Zaventem. Het treinverkeer wordt hervat vanaf 14.00 uur, zei Dimitri Temmerman van de NMBS donderdagavond.

De NMBS zal gebruik maken van het oude station. "Dat ligt in hetzelfde gebouw, maar een kleine honderd meter van het nieuwe station en gebruikt dezelfde perrons´´, legt Temmerman uit. Het nieuwe station was tijdens de aanslagen niet beschadigd geraakt, maar de toegangsweg van station naar luchthaven was dat wel. Het oude station gebruikt een andere toegangsweg.

"Reizigers moeten er rekening mee houden dat de capaciteit van het oude treinstation kleiner is. De roltrappen en de liften zijn voorlopig niet bruikbaar waardoor reizigers enkel de gewone trappen kunnen gebruiken´´, aldus NMBS. "Op drukke momenten zullen reizigers mogelijk meer tijd nodig hebben om van het treinstation naar de luchthaven te gaan.´´

Met de herstart van het treinverkeer naar de luchthaven is Brussels Airport opnieuw met alle vormen van openbaar vervoer bereikbaar.