Wekelijkse nachttrein naar Dresden en Praag

GreenCityTrip en TUI laten vanaf 26 april wekelijks samen een nachttrein naar Dresden en Praag rijden. De trein zal doorgaans op donderdag vertrekken en richt zich uitsluitend op reizigers die een stedentrip willen maken naar de Tsjechische hoofdstad.

Deze nachttrein is inmiddels gestopt. Er rijdt nu een nachttrein naar Praag van European Sleeper.

Alleen naar Dresden en Praag

TUI noemt de nachttrein voortaan de TUI City Express. De trein wordt verzorgd door GreenCityTrip. De partijen werken al langer samen. Afgelopen zomer en winter werden ook al gezamenlijk treinreizen naar diverse bestemmingen aangeboden. 

GreenCityTrip reed vorige zomer nog naar verschillende bestemmingen, tot aan Göteborg in Zweden aan toe. Ook Wenen, Florence en Verona werden aangedaan. Deze bestemmingen keren niet meer terug. De spoorwegmaatschappij richt zich nu vol op Praag en Dresden. Een bestemming waar ook European Sleeper heen wilde rijden, maar die kreeg in de jaardienst geen tijdspad toebedeeld. Eind mei zal European Sleeper daarom drie maal per week naar Berlijn gaan rijden.

Soms op woensdag, in plaats van donderdag

Vertrek- en aankomsttijden zijn afgestemd op een city-trip; het vertrek is op donderdagavond, de aankomst op vrijdagochtend. Op zondagavond vertrek weer je vanuit de stad en maandagochtend ben je thuis. Op een aantal data, van bijzondere vakantie weekenden, vertrekt de trein op woensdag en komt op zondag weer aan in Nederland (26 april, 3 en 17 mei, 18 en 25 oktober).

Dienstregeling

Een stedentrip Praag omvat vier nachten, waarvan je heen- en terugreis doorbrengt in de trein. Je hebt drie volle dagen om de stad te verkennen. In Nederland vertrekt de trein vanaf Amsterdam Centraal (19:32 uur), daarna gaat hij via Amersfoort (20:14 uur) naar Deventer (20:52 uur). De volgende ochtend komt de trein aan in Dresden, om 7:49 uur. Eindbestemming Praag wordt om 10:30 uur bereikt.

Op de terugreis vertrekt de nachttrein om 20:35 uur uit de Tsjechische hoofdstad en wordt eindbestemming Amsterdam om 11:59 uur bereikt. Wie in Dresden instapt, stapt pas om 23:35 uur in de trein. In Nederland stopt de trein als eerste in Deventer, om 10:34 uur. Amersfoort volgt een klein uur later, om 11:32 uur.

Tarieven

Een pakketreis is bij TUI beschikbaar vanaf 199 euro per persoon. Beddengoed en dergelijke lijkt inbegrepen. Dat is niet zo bij GreenCityTrip, dat een hoger tarief hanteert. De hogere prijs van GreenCityTrip maakt het mogelijk om via derde partijen als Kruidvat, Groupon en dergelijke vouchers te verkopen.

This post was last modified on 7 april 2024 14:28

Share

Recent Posts

Olympische atleten vertrekken met Eurostar naar Parijs

Vandaag vertrokken achttien atleten van TeamNL uit turnen, boogschieten en skateboarden vanuit Nederland vanaf station…

1 uur terug

NS weet dankzij ICNG langere reistijd te beperken op geteisterde HSL

De maximumsnelheid op de HSL is op een aantal delen verlaagd tot 80 km/u, vanwege…

21 uur terug

Zuid-Holland wil een landelijke centrale voor reishulp in ov

De provincie Zuid-Holland pleit voor een landelijke centrale voor mensen die hulp nodig hebben bij…

5 dagen terug

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

1 week terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

1 week terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

1 week terug