fbpx

Werkzaamheden bij Rotterdamse en Amsterdamse metro

15 jul 2011 12:15

Deze zomer moeten zowel Rotterdamse als Amsterdamse metroreizigers rekening houden met extra reistijd als gevolg van werkzaamheden. In Amsterdam rijden de GVB metro´s vanaf zaterdag 23 juli t/m zondag 4 september niet tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel. In Rotterdam zijn er werkzaamheden van 16 juli t/m 7 augustus. 

Werkzaamheden Rotterdam
De werkzaamheden in Rotterdam zijn nodig om een tweedetunnelbuis voor Randstadrail te openen. Ook wordt Randstadrail (Den Haag – Rotterdam) aangesloten op Metrolijn D (Rotterdam C – Slinge – Spijkenisse). Vanaf komende zaterdag (16 juli) moeten metroreizigers tussen Rotterdam Centraal en Beurs tijdelijk gebruik maken van de trams. Vanaf 31 juli vervalt RandstadRail tussen Berkel Westpolder en Rotterdam Centraal. RET zet vervangende bussen in. Vanaf 8 augustus zal zowel de metro als Randstadrail weer normaal rijden. Later die maand, vanaf 22 augustus, krijgt RandstadRail een hogere frequentie.

Extra hinder Rotterdam
Reizigers moeten op 30 juli rekening houden met extra hinder als gevolg van het Rotterdams zomercarnaval. Dan rijden er geen trams via het centrum. Reizigers kunnen in Beurs overstappen op de metro naar blaak en aldaar overstappen op de trein. Voor dit traject kunnen RET reizigers een gratis vervoersbewijs krijgen. 
Normaal zou tussen Rotterdam Centraal en Zuidplein de bus (lijn 44) nog als alternatief kunnen dienen, maar omdat de maastunnel in één richting gesloten is, rijdt deze buslijn niet naar Rotterdam Zuid.

Werkzaamheden Amsterdam
Van zaterdag 23 juli t/m zondag 4 september werkt de gemeente Amsterdam aan de veiligheids-voorzieningen in de ondergrondse metrostations en de metrotunnel. Hierdoor is er geen metroverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en station Amstel. GVB zet pendelbussen, lijn 59, in en geeft reizigers alternatieve reisadviezen. Zo kunnen reizigers ook gebruik maken van de trams en kunnen reizigers met een 3-sterabonnement (week/maand/jaar) met keuzezone centrum (5700) gratis gebruik maken van de trein (tussen Amstel en Centraal). 

Aangepaste metrodienstregeling Amsterdam
De Amsterdamse metrolijnen 51,53 en 54 rijden tijdens de werkzaamheden een ingekorte route. Metro 51 rijdt tussen Amstelveen Westwijk en Spaklerweg, metro 53 rijdt tussen Gaasperplas en Amstel en metro 54 rijdt tussen Gein en Amstel. Metrolijn 50 rijdt de normale route tussen Isolatorweg en Gein. Lijn 50 en 53 sluiten op elkaar aan op Van der Madeweg en lijn 51en 53 sluiten op elkaar aan op Spaklerweg.