fbpx

Werkzaamheden in druk zomerweekend ongunstig voor Schiphol

Schiphol wil na de zomer gaan praten met spoorbeheerder ProRail over de planning van werkzaamheden aan het spoor rond de luchthaven. Dat meldt een woordvoerder vrijdag. Vanaf vrijdagnacht is Schiphol vanwege werkzaamheden nauwelijks per trein te bereiken, terwijl het vanwege het begin van de vakantie een druk weekeinde voor de luchthaven wordt.

"Wij begrijpen dat werkzaamheden aan het spoor belangrijk zijn, ook voor onze bereikbaarheid", aldus de zegsvrouw. "Maar wij vragen ons af of het handig is om dat in een druk zomerweekend te doen." 

ProRail zegt dat er met alle partijen is gesproken over de planning van de werkzaamheden en dat dit de beste oplossing was. "Het is een groot project. We moeten nieuw spoor aanleggen naast de snelweg en dan luistert de planning heel nauw. Het moet nu gebeuren anders kunnen we in september niet verder", zegt een woordvoerder. ProRail vind het vervelend voor de vakantiegangers. "Maar het moet gebeuren en dus is het even de tanden op elkaar zetten."

Tussen Schiphol en verschillende stations in Amsterdam (Amsterdam Sloterdijk, Duivendrecht en Amsterdam Bijlmer ArenA) rijden door de werkzaamheden geen treinen. Er worden bussen ingezet. Ook de nachttreinen en de Thalys stoppen niet op Schiphol. Op Sloterdijk en de luchthaven worden kruiers ingezet om reizigers te helpen met het dragen van hun bagage. Vanaf Schiphol rijden overdag alleen treinen naar Leiden en Rotterdam.

Ook in de weekenden van 7 en 8 september en 7 en 8 december is Schiphol per trein daardoor lastig bereikbaar. De luchthaven adviseert reizigers om extra reistijd in te calculeren. Op de weg zijn er rond Schiphol ook werkzaamheden. Een woordvoerder van de ANWB verwacht hier geen files, maar adviseert reizigers wel op tijd te vertrekken. "Mogelijk sta je op het terrein van Schiphol zelf wel stil." 

(c) Novum