fbpx

Werkzaamheden in het weekend van 25 en 26 februari

In het weekend van 25 en 26 februari staan er niet veel werkzaamheden gepland, maar wel twee grote. Rond Maastricht is de treindienst het hele weekend aangepast en rond Tilburg op zondag. Voor de regio Groningen staat een grote buitendienststelling gepland door de bouw van een nieuw station.

Groningen
Zie voor de omvangrijke werkzaamheden rondom Groningen het nieuwsbericht.

Amsterdam Centraal-Zaandam
Door de spoedreparatie van een snelweg is er zondag geen direct treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Zaandam. De reisplanner is hierop nog niet aangepast en derhalve zijn de wijzigingen nog niet precies bekend. Hoogstwaarschijnlijk zijn de aanpassingen als volgt.

  • IC Nijmegen-Den Helder rijdt om tussen Amsterdam Sloterdijk (perronwijziging) en Castricum;
  • Sprinter Uitgeest-Zaandam-Amsterdam Centraal rijdt na Amsterdam Sloterdijk door naar Hoofddorp in plaats van Amsterdam Centraal.

Sittard-Maastricht Randwyck en Valkenburg-Maastricht Randwyck
ProRail is gestart met de bouw van station Maastricht Noord. Door grote werkzaamheden aan en rondom het spoor is er nu geen treinverkeer mogelijk.

Tussen Sittard en Maastricht rijdt elk halfuur een snelbus met aansluiting op de intercity richting Eindhoven en Amsterdam.De sprinter wordt vervangen door een stopbus. Veolia rijdt stopbussen tussen Maastricht Randwyck en Valkenburg. NS-reizigers maken gebruik van deze bussen tussen Randwyck en Maastricht.

Tilburg
Door omvangrijke werkzaamheden is Tilburg veranderd in een busstation tot zondag 13:15 uur. Er rijden snelbussen naar Breda, Den Bosch en Oisterwijk en stopbussen naar Breda. De IC Den Haag Centraal-Venlo rijdt niet tussen Breda en Oisterwijk.

Vanaf 13:15 uur kunnen de Intercity´s Den Haag-Venlo en Roosendaal-Zwolle weer rijden tussen Tilburg en Den Bosch/Eindhoven. De sprinters rijden daar echter niet en richting Breda rijden de hele dag alléén maar bussen.