fbpx

Werkzaamheden o.a. Amsterdam-Utrecht weekend 17 en 18 september

15 sep 2011 23:32

In het weekend van 17 en 18 september voert ProRail werkzaamheden tussen Amsterdam en Utrecht, onder andere bij Abcoude. Hierdoor is de treindienst aangepast en moeten reizigers omreizen, met de metro of met de bus.

Door de werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden tussen Amsterdam Centraal / Amsterdam Zuid en Utrecht Centraal.

Er rijden twee keer per uur omgeleide IC´s van Amsterdam Centraal non-stop naar Utrecht Centraal en twee keer per uur van Schiphol, via Amsterdam Zuid en Duivendrecht naar Utrecht Centraal. De extra reistijd van A´dam C naar Utrecht C is twintig minuten, van Schiphol naar Utrecht C een halfuur.

Reizigers maken gebruik van de metro tussen Amsterdam Centraal, Amstel, Duivendrecht, Bijlmer ArenA en Holendrecht. Er rijden bussen tussen Amsterdam Holendrecht en Utrecht Centraal.

Hanzelijn
ProRail voert bij Lelystad Centrum de laatste werkzaamheden uit voor de komst van de Hanzelijn. Daarom rijden er van donderdagavond tot en met zondag geen treinen tussen Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum.

Andere werkzaamheden
Buiten de werkzaamheden tussen Amsterdam en Utrecht, zijn er ook het hele weekend werkzaamheden tussen Leiden en Haarlem, Groningen en Assen, Breukelen en Woerden, Zutphen-Deventer/Oldenzaal/Winterswijk, deels zaterdag en de hele zondag op Venlo-Roermond/Kaldenkirchen en zondagochtend tussen Leiden en Alphen a/d Rijn.