fbpx

Werkzaamheden Zwolle – Almelo beperkt gecommuniceerd

Treinreizigers kunnen vanwege werkzaamheden sinds 5 oktober ´s avonds niet meer met de trein tussen Zwolle en Wierden (nabij Almelo). Er worden bussen ingezet. De werkzaamheden vermeldt NS echter niet op de gebruikelijke plekken in de reizigerscommunicatie.

Zo worden de werkzaamheden niet gecommuniceerd in de lijst werktrajecten op ns.nl, en ook niet via Teletekst-pagina 754. NS lijkt de werkzaamheden te zien als een aanpassing in de dienstregeling. De werkzaamheden duren namelijk ruim een jaar.

Toch is het opvallend dat het spoorbedrijf de werkzaamheden niet opneemt op de gebruikelijke plaats. Bij eerdere langdurige werkzaamheden op hetzelfde traject werden deze wel uitgebreider gecommuniceerd. Door de beperkte communicatie is de kans groot dat incidentele treinreizigers onnodig onverwacht hinder ervaren, zeker in de beginperiode.

De werkzaamheden zijn wel verwerkt in de NS Reisplanner. Iedere avond tot en met 30 oktober 2016 werkt ProRail na 20:30 uur aan de spoorlijn. Momenteel kunnen er alleen dieseltreinen op het traject rijden, maar tijdens de werkzaamheden wordt het spoor voorzien van een bovenleiding, zodat er in de toekomst elektrische treinen kunnen rijden. Als de bovenleiding af is kan de reistijd worden verkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *