fbpx

Wilde staking buschauffeurs na steekpartij

16 sep 2009 11:57

(Novum) – Buschauffeurs van vervoerder Connexxion in Woerden en Wijk bij Duurstede zijn woensdagochtend enige tijd het werk stilgelegd nadat vorige week vrijdag in Breukelen een chauffeur werd neergestoken. Enkele buschauffeurs proberen te voorkomen dat bussen aan hun dienst beginnen, waardoor volgens Connexxion duizenden mensen gedupeerd zijn. De  stakende chauffeurs zijn na een gesprek met de ondernemingsraad rond 08. 00 uur weer aan het werk gegaan, meldt een woordvoerder van vervoerder Connexxion.

De buschauffeurs begonnen woensdagochtend met de staking, nadat vorige week vrijdag in Breukelen een chauffeur werd neergestoken. Hij moest met ernstige steekwonden naar het ziekenhuis worden vervoerd. De dader, een 50-jarige man uit Loenen aan de Vecht, werd aangehouden. De chauffeur kwam waarschijnlijk op voor passagiers die in de bus waren lastiggevallen.

In Wijk bij Duurstede deden zo´n twaalf chauffeurs mee aan de wilde staking. Dat is de helft van het totaal aantal buschauffeurs van Connexxion in die plaats. In Woerden ging het om twee chauffeurs.

De stakers eisten een veiligere werkplek met onder meer veiligheidsschermen. Connexxion stelt dat vanuit een landelijk convenant binnenkort oplossingen worden gepresenteerd.