fbpx
Foto: Guus van de Wetering (NS/GUUS PR, archief)

Winterhardproef loopt voorspoedig

10 okt 2010 15:45

De winterproef die vandaag gehouden wordt door NS en ProRail verloopt soepel. Op stations wordt extra informatie gegeven en er worden koffie, thee en gevulde koeken uitgedeeld.

In de ochtend was er een probleem met de Reisplanner van de Spoorwegen, die het begaf door de proef. Reizigers werden verwezen naar de planner van 9292ov, die het reisadvies op dezelfde gegevens baseert. Reizigers konden ook naar medewerkers voor een reisadvies. Verrewg de meeste reizigers hadden van thuis al een printje meegenomen van hun reisadvies, of het in hun telefoon staan.

Verder was er nog een aanrijding met een persoon tussen Amersfoort en Apeldoorn, wat dat traject twee uren stillegde. Reizigers werd geadviseerd om te reizen via Zwolle, en dat verliep soepel.

Volgens veel reizigers is het gezellig op de stations en in de treinen, mede doordat er koffie, thee en gevulde koeken uitgedeeld worden. Er komt veel lof over de medewerkers van de NS, die als zeer behulpzaam ervaren worden.

NS-medewerkers zijn ook in de stemming van de proef. Sommigen hebben als grap een sjaal omgedaan, anderen roepen in de trein om dat mensen niet over de treeplanken uit moeten glijden bij het uitstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *