fbpx

Wintersport per trein Zwitserland

19 jan 2011 11:45

Met de trein op wintersport in Zwitserland? Dat kan. De ICE en de CityNightLine rijden dagelijks naar Zwitserland. Speciaal voor de wintersport rijdt de CityNightLine op bepaalde dagen door naar Brig. De Treinreiswinkel zet in de krokusvakantie een speciale trein in naar de Zwitserse Alpen: de nostalgische TEE Rheingold. 

Wintersport Zwitserland per Nostalgische TEE Rheingold
Op zaterdag 19 februari 2011 rijdt er vanuit Amsterdam via Utrecht en Arnhem een directe trein (de TEE Rheingold) naar de Zwitserse alpen. Eén deel van de trein gaat naar Sion en stopt onder andere te: Spiez, Frutingen, Kandersteg, Goppenstein, Brig, Visp, Sierre en Sion. Het andere deel van de trein gaat naar Landquart en Chur. Reizigers naar Davos en St. Mortitz kunnen van dit deel gebruik maken. Een week later (26 februari) rijdt de speciale nostalgische TEE trein weer terug naar Nederland. Een retourtje kost € 188 in de 2e klas en € 268. Treintickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via de Treinreiswinkel.

Wintersport Zwitserland per CityNightLine 
De CityNightLine rijdt dagelijks vanaf Amsterdam via Utrecht en Arnhem naar Basel en Zürich. Voor andere Zwitserse bestemmingen kunt u aldaar overstappen. In het winterseizoen rijdt de nachttrein op vrijdagen ook door naar Thun, Spiez, Frutingen, Kandersteg, Goppenstein en Brig. Aankomst in zwitserland op zaterdag. Terug vertrekt de trein uit Brig op zaterdag. Treintickets zijn alleen online via NS International te bestellen als er een rechtstreekse trein rijdt.

Wintersport Zwitserland per ICE
Een andere mogelijkheid om per trein op wintersport te gaan, is een reis via de ICE. De ICE rijdt 1x per dag rechtstreeks naar Basel. Op andere momenten is een extra overstap nodig. Vanaf Basel kunt u overstappen op een Zwitserse binnenlandse trein. NS International verkoopt online echter alleen treintickets tot Basel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *