fbpx

Zakelijk besparen met OV van de Zaak

03 nov 2014 19:10

Bedrijven en overheden kunnen tot 25 procent besparen op ov-kosten. Dat stelt Mobility Card Services (MCS), die maandag samen met Veolia de nieuwe dienst OV van de Zaak introduceren. Besparen is volgens MCS mogelijk door het reisgedrag beter te analyseren.

MCS is al enige tijd actief op de zakelijke markt met de dienst iris. Een soortgelijke dienst wordt samen met Veolia nu ook onder de naam OV van de Zaak aangeboden. "Veel bedrijven kiezen gewoon een jaartrajectkaart of laten hun medewerkers op saldo reizen, zonder te onderzoeken welk ov-product het beste past bij welke medewerker. Met onze dienstverlening analyseren we per medewerker het reisgedrag om het optimale reisproduct te bepalen", legt Victor van den Berg van MCS uit. Het bedrijf neemt daarnaast ook de administratie rondom reizen met het ov uit handen door het proces van A tot Z te regelen: van pasaanvraag tot vergeten uit te checken.

OV van de Zaak kan min of meer als een kopie van iris gezien worden, al is OV van de Zaak in samenwerking met Veolia. "Door OV van de Zaak kunnen wij nu de werkgevers in Limburg op maat bedienen, waardoor ze voor elke individuele werknemer de beste en goedkoopste oplossing krijgen", reageert Veolia-directeur Manu Lageirse. Ondanks dat OV van de Zaak een initiatief is van MCS en Veolia, kan er met OV van de Zaak bij alle vervoerders en in heel Nederland gereisd worden. En worden ook abonnementen van andere vervoerders meegenomen bij het kiezen van het optimale reisproduct.

Op de zakelijke markt is er veel concurrentie. Zo heeft Mobility Mixx de Mobility Card, NS de NS Business Card en zijn ook Radiuz en XXimo op de zakelijke markt actief. NS heeft per voorjaar 2015 de samenwerking met Mobility Mixx opgezegd. De Tweede Kamer is bezorgd wat de consequenties zijn voor de meer dan honderdduizend gebruikers. Bij iris en OV voor de Zaak hoeft er geen angst te zijn dat NS de samenwerking stopzet. Het bedrijf maakt gebruik van de consumentenproposities waardoor dergelijke problemen zich niet kunnen voordoen. Zakelijke gebruikers betalen per factuur met btw-specificatie.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John van den Hurk
7 jaren geleden

Goedemiddag, ik wil graag weten of het bij uw bedrijf mogelijk is om voor spelers van FC Utrecht eenmalig een reisadvies te laten berekenen. Wij willen dit advies gebruiken om de spelers een vergoeding te betalen zodat we weten dat wij niet teveel betalen en de spelers niet te weinig krijgen. Ik hoor graag van u.