fbpx

Zeven gewonden bij botsing trein en bus

(Novum) – Bij een botsing tussen een trein en een bus bij Halfweg zijn zaterdagnacht zeven mensen, onder wie de chauffeur en de machinist gewond geraakt. Niemand raakte zwaargewond. De trein raakte met een as ontspoord. Het duurt naar verwachting nog tot in de avond voordat het treinverkeer kan worden hervat.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland was de geledenbus leeg en op weg om bezoekers van het festival Awakenings op te halen. In de trein van Haarlem naar Amsterdam zaten ongeveer tweehonderd mensen. Die zijn na de botsing onderzocht en met een bus naar Amsterdam gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 00.45 uur bij de spoorwegovergang van de Oude Haarlemmerstraatweg in Halfweg. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht.

Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail laat weten dat het spoor over een lengte van zestig meter beschadigd is. Ook een wissel en de spoorwegovergang moeten worden hersteld en de trein moet nog worden weggesleept. De eerste prognose is dat de treinen rond 18.00 uur weer kunnen rijden.

Reizigers tussen Haarlem en Amsterdam worden geadviseerd om te rijden via Leiden. Verkeer richting het Noorden kan via Uitgeest reizen. Daarnaast worden er bussen ingezet tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

Foto´s: Robby Hiel.