fbpx

Zoutkaartje ook komende week – korting voor alle treinreizigers

09 jan 2010 14:46

Donderdag en vrijdag konden alle treinen dankzij het zoutkaartje buiten de spits met korting met de trein reizen. De actie is nu tenminste verlengd van 11 t/m 13 januari. Met de actie wil de Nederlandse Spoorwegen de spits ontlasten. Rijkswaterstaat hoopt dat mensen door de actie de trein nemen. 

NS is tevreden over het verloop van de actie op donderdag en vrijdag. Volgens NS steeg het aantal treinreizigers in de daluren met 10%. In de spits waren er juist iets minder reizigers. En dat was precies de bedoeling van de actie. De Nederlandse Spoorwegen kampen door het winterweer met een groot aantal defecte treinen. Normaal zijn er 2500 rijtuigen beschikbaar, dat zijn er nu 200 minder. Juist in de spits ontstaan er daardoor problemen. Door de actie gaan reizigers zich meer spreiden.

Rijkswaterstaat
De actie is het gevolg van een verzoek van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft een tekort aan strooizout en heeft NS gevraagd om het reizen met de trein te stimuleren.

Actievoorwaarden

  • Van 11 t/m 13 januari kan iedereen tussen 9.00 uur en 16.00 uur, en na 19.00 uur reizen met 40% korting. (Update: nu ook tot en met 15 januari.)
  • Actie is ook geldig bij Arriva, Veolia, Syntus en Connexxion. 
  • Voor de ICE en Fyra moet wel de normale toeslag worden betaald.
  • Actie is niet te gebruiken met een OV-chipkaart. OV-chipkaart reizigers kunnen een kaartje kopen.
  • Wie achteraf van de actie hoort, komt niet in aanmerking om alsnog 40% korting te krijgen. 

Minder enthousiast
Rover is minder enthousiast over de storing. Mensen met een voordeelurenkaart hebben geld moeten betalen om met korting te mogen reizen en profiteren niet van de actie. Rover gaat de komende week in gesprek met NS. Ook op de agenda staat de regeling "Geld terug bij vertraging", die door de spoorwegen van 20 t/m 22 december werd uitgeschakeld. In die periode reden er alleen stoptreinen waardoor reizigers aanzienlijke vertraging opliepen, zonder daarvoor financieel gecompenseerd te worden.

Kruidvat
Overigens komt NS houders van een Kruidvatkaartje tegemoet. Vanwege de beperkte dienstregeling wordt de geldigheidsperiode van het ´Kruidvatkaartje´ met drie weekenden verlengd. Er kan nu ook gereisd worden op 16, 17, 23,24, 30 of 31 januari 2010. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *