fbpx

Zuid-Holland eerste provincie zonder strippenkaart

19 mei 2011 9:15

De strippenkaart kan in Zuid-Holland niet meer gebruikt worden. Het is de eerste provincie die volledig overstapt op de OV-chipkaart. Aanvankelijk zou de strippenkaart al per februari  worden afgeschaft, maar dat werd onder druk van de Tweede Kamer op het laatste moment uitgesteld.

Het Stadsgewest Haaglanden, de provincie Zuid-Holland, de ov-bedrijven Arriva, Connexxion, HTM, Veolia Transport en de Waterbus verwachten dat de overgang van strippenkaart naar ov-chipkaart soepel zal verlopen. Volgens onderzoek van de HTM reist 80 procent van de mensen die minimaal een keer per week in het ov stappen, met de chipkaart.

In de stadsregio´s Rotterdam en Amsterdam is de strippenkaart al langere tijd niet meer geldig.
De strippenkaart verdwijnt op 30 juni ook in Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Friesland. Op 7 juli volgen Zeeland en Limburg. De overige provincies Groningen, Drenthe, Noord-Brabant en Utrecht zullen naar verwachting na de zomer stoppen met de strippenkaart.

Om reizigers te laten overstappen naar de OV-Chipkaart, zijn er in diverse regio´s speciale aanbiedingen. In Limburg kunnen inwoners zolang de voorraad strekt zelfs gratis een persoonlijke OV-chipkaart krijgen (waarde: € 7,50). Deze kunnen bestelt worden via de website van OV Chipkaart Limburg, een initiatief van Veolia en de provincie.