fbpx

Zwartreizende Jongeren tuigen RET-controleurs af

26 mrt 2010 18:55

Een groep jongeren heeft vijf controleurs van de Rotterdamse vervoerder RET donderdagavond flink toegetakeld. Eén slachtoffer liep een gebroken kaak op, een ander had zware kneuzingen in zijn gezicht. De andere medewerkers kwamen er volgens de politie van af met verschillende verwondingen en kneuzingen.

De medewerkers controleerden rond 23.00 uur een groep jongeren in de metro en bij metrostation Marconiplein. Toen drie jongeren een bekeuring kregen omdat ze geen vervoersbewijs bij zich hadden, stortte de groep zich op de controleurs.

Nadat de politie werd gewaarschuwd, stoof de groep uiteen. De medewerkers wisten een 18-jarige Rotterdammer vast te houden. Hij is door de politie meegenomen naar een bureau en zit in afwachting van het onderzoek in een cel. Vrijdagmiddag werd een 17-jarige Rotterdammer in zijn woning in Spangen aangehouden. De politie kwam hem op het spoor door camerabeelden en getuigenverklaringen.De politie verwacht binnenkort meer verdachten op te pakken.

In het verleden zijn er meer incidenten geweest waarbij personeel van de RET werd mishandeld. Directeur Pedro Peters sprak vrijdag zijn afschuw uit over het incident. "Het aantal incidenten is in het eerste kwartaal van 2010 afgenomen. Maar ieder incident is er één teveel. Dit is afschuwelijk." De RET gaat de schade op de daders verhalen.

Ook burgemeester Abutaleb sprak vrijdag zijn afschuw uit. "Raddraaiers zullen wij stevig aanpakken. Na de eerdere incidenten hebben wij een tijdje geleden nieuwe maatregelen genomen. Politie in burger rijdt nu regelmatig mee in het Rottedamse OV. Recent heeft de politie op deze manier ook aanhoudingen kunnen doen".