Nieuws

FlixBus zet trein-startup Locomore terug op de rails

Het bleek voor Locomore moeilijker te zijn dan gedacht: het opzetten van een succesvolle rendabele treinverbinding. In december vorig jaar startte Locomore met een trein Berlijn – Stuttgart, maar al in mei kwam de trein-starup in de financiële problemen. Na het faillissement van de trein-startup, maakt nu vervoersbedrijf LEO Express een doorstart met Locomore. Daarbij wordt er samengewerkt met Flixbus, die de treinkaartjes gaat verkopen.

 

Een treinkaartje Stuttgart – Berlijn is beschikbaar vanaf 9,90. De kaartjes worden verkocht via Flixbus.nl. Korte routes zullen er al treinkaartjes zijn vanaf € 5. André Schwämmlein, FlixBus-oprichter en Managing Director: “FlixBus is inmiddels een internationaal bekend merk. In de laatste jaren hebben we bewezen, dat mobiliteit niet duur hoeft te zijn als men de juiste bezettingsgraad bereikt. We zijn ervan overtuigd dat we via het FlixBus-platform het nodige aantal aan klanten zullen winnen om een langdurig aanbod mogelijk te maken. Tegelijkertijd profiteren we door intermodale integratie in ons busnetwerk van nieuwe klantgroepen voor de FlixBussen.”

Sinds 2015 werkt FlixBus in Tsjechië met de privé-vervoerder LEO Express samen. Peter Köhler, CEO van LEO Express: “We geloven in het product Locomore. Samen met FlixBus willen wij twee langdurige en duurzame vervoersmiddelen multimodaal verbinden.”  Ook in Oostenrijk cross-linkt FlixBus haar buslijnen sinds 2013 succesvol met de private treinvervoerder WESTbahn.

Deze samenwerkingen met de spoorwegen bundelt het bedrijf nu in de nieuw opgerichte onderneming FlixTrain GmbH. André Schwämmlein: “Intermodale concepten zoals de combinatie van bus en trein werkt nu al goed in andere landen.” Daarmee wordt Flixbus een steeds grotere concurrent voor Deutsche Bahn. Deutsche Bahn biedt overigens ook een intermodaal concept aan, waarbij de Intercity Bus de trein aanvult.

This post was last modified on 17 december 2018 19:51

Share
Tags: Flixbus

Recent Posts

Reageren tijdelijk uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

1 dag terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

3 dagen terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

1 week terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

2 weken terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

2 weken terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

2 weken terug