fbpx

19 tips over staaf die trein doorboorde

22 jan 2014 19:37

Bij de politie zijn 19 tips binnengekomen over een berg ijzer die afgelopen weekend op het spoor van de Hanzelijn tussen Lelystad en Dronten was gelegd. Dat gebeurde na de tv-uitzending van Opsporing Verzocht op disndagavond, waarin deze kwestie aan bod kwam.

Een ijzeren staaf doorboorde toen de onderkant van een trein, vlak achter de zitplaats van de machinist. De tips hebben vooral betrekking op de mogelijke herkomst van de staaf, zei een woordvoerder van de politie woensdag. Volgens hem zitten er enkele bruikbare aanwijzingen onder de tips.

Onbekenden legden zondagavond bij een fietstunneltje onder de rijksweg A6 opzettelijk een "berg ijzeren troep´´ op de rails. Door het gewicht en de snelheid van de dubbeldekker boorde een stuk staal zich met een enorme knal in de treinvloer. Er vielen geen gewonden. De 150 geschrokken reizigers moesten verder met bussen reizen.

NS looft een beloning van 2500 euro uit voor de tip die leidt tot aanhouding van de daders. De schade aan de trein bedraagt 60.000 euro en het treinstel kan twee weken niet worden ingezet.

(c) ANP