Home

Goedkope treinkaartjes september 2017: vanaf € 9,95

Lekker voordelig met de trein? Ondanks dat september de drukste maand is op het spoor, zijn er weer veel mooie treinacties. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen met de trein? Dan moet je de spitsuren mijden. Deze maand zijn er treinacties bij Primera, Actie van de Dag, Spoordeelwinkel en NS. Vanaf 2 oktober verkoopt ETOS treinkaartjes.

1. 2e klas treinkaartje € 19 (e-ticket)
Het goedkoopste treinkaartje van dit moment is een dagretour van de Spoordeelwinkel (hier te koop). Voor slechts 19 euro maak je een retourreis naar keuze en is ook een ijsje inbegrepen. Dit treinkaartje is doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur. Een soortgelijke actie is ook te koop bij Albert Heijn tegen dezelfde prijs, alleen verzilveren is in dat geval complexer.

2. 1e klas treinkaartje: € 23 (e-ticket)
Als je vrijwel zeker wil zijn van een (ruime en) comfortabele zitplek, dan kies je voor de 1e klas. En dat kan al voor 23 euro (dagretour, geen dagkaart. Check hier het verschil). Doordeweeks te gebruiken na 9:00 uur en in het weekend heel de dag. In de middagspits heb je geen beperking. Het leuke is dat bij deze aanbieding ook een voucher voor een gratis kopje koffie met gebak bij de Bijenkorf is inbegrepen. Hier te koop.

3. Ontdek Giethoorn: € 25 (e-ticket)
Waarom komen al die toeristen naar Giethoorn? Het beste is om het te ontdekken door er zelf eens naar toe te gaan. Voor 25 euro reis je per trein naar Steenwijk, vervolgens met de bus naar Giethoorn. Inbegrepen is ook een rondvaart van een uur door de historische dorpskern van Giethoorn. Dit treinkaartje is doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur. Deze actie is uitsluitend online te koop. (Doordeweeks mag er alleen na 9:00 uur gereisd worden)

4. Trein + Panda + Dierentrein: € 33 (e-ticket)
Er is veel gezegd en gesproken over de panda’s die naar Ouwehands dierenpark zijn gekomen. De drukke zomervakantie is achter de rug, een ideaal moment om zelf eens de panda’s te gaan bewonderen. En al helemaal met deze mooie aanbieding: voor 33 euro reis je met de trein naar Rhenen, inclusief toegang tot Ouwehands dierenpark. Ook de parkgids ter waarde van 2,50 euro is bij deze treinactie inbegrepen. Alleen online te koop. (Doordeweeks geldig vanaf 9:00 uur.)

5. Enkele reis voor 10,25 euro (te koop per 2)
Het is echt een topper van een aanbieding, die dit jaar al gedurende een langere periode wordt aangeboden: twee enkele reizen naar keuze voor 20,50 euro. Dit is ideaal als je ergens heen moet, maar niet op dezelfde dag terug gaat. De enkele reizen zijn trouwens op verschillende trajecten en verschillende dagen te gebruiken, ook door verschillende reizigers. Wie de kaartjes op één dag wil opmaken en op één traject, kan deze treinactie ook gebruiken. Deze actie is te koop bij VakantieVeilingen.

6. Evenementenretour (e-ticket)
Reis je vrijdag, zaterdag of zondag samen met iemand anders naar een evenement? Dan is het evenementenretour ideaal. Alleen geldig na 11:00 uur. Prijs: 19,90 euro voor twee personen. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon.

7. NS Dagkaart € 20,50 (e-ticket)
Actie van de Dag heeft nog een goedkoop treinkaartje: een NS Dagkaart voor 20,50 euro. Dit is misschien niet zo goedkoop als de OV-Dagkaart van Primera, maar je mag wel onbeperkt treinen. Zonder avondspitsbeperking. Alleen voor 9:00 uur kun je doordeweeks niet op pad. Anders dan de actie van de Spoordeelwinkel van 19 euro, mag je met deze actie kris, kras door Nederland en hoef je geen eindbestemming (vooraf) te kiezen. Koop de dagkaart.

Leuke uitjes
Behalve de combi aanbiedingen van de Spoordeelwinkel, kun je ook elders acties kopen voor een dagje uit. Die kun je vervolgens combineren met één van bovenstaande treinacties. Zo kun je Duinrell met Korting bezoeken, of met korting naar het Dolfinarium. Op onze site is verder de kortingsactie van Madurodam populair, net als de korting bij het Spoorwegmuseum. Andere opties: voordelig naar pretpark Walibi. Als je in oktober op pad gaat, is Blijdorp met korting ook leuk.

VERLOPEN: OV-Dagkaart bij Primera
Wil je niet alleen met de trein onbeperkt kunnen reizen, maar ook met de bus, trein of metro? Dan kon je de OV-Dagkaart van Primera kopen. Deze actie is verlopen sinds 17 september. Heb je dit treinkaartje al gekocht? Dan kun je hier alles nalezen over de OV-Dagkaart treinactie van Primera.

This post was last modified on 20 oktober 2017 17:31

Bekijk reacties

 • Prima die actie, maar niet reizen in de spits is geen optie als je een dagje weg wil gaan vanuit Maastricht 😞

  • Jawel. Bij Primera actie is inchecktijd is bepalend. Dus je kunt al in 6:25u vertrekken naar Maastricht.

   • Volgens mij staat er in de voorwaarden duidelijk niet voor 09.00 dus dan gaat inchecken om 06.25 niet op toch?

    • Dat verschilt per actie. Meestal na 9:00 uur, zeker bij etickets. De Primera dagkaart is dat anders. Inchecken niet mogelijk tussen 6:30-9:00+16:00-18:30.

  • Voor reizen vanuit Groningen geldt precies hetzelfde. Een dag je Dordrecht vanaf Groningen. Om 12.45 uur ben je er en 's avonds om 11 uur weer thuis.Erg leuk, maar niet zo praktisch.

   • In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen. Als je kiest voor een eticket heb je geen tijdsbeperkingen. Of voor de spits vertrekken.

   • Om nog maar te zwijgen van alle stations die nog 'achter' Groningen liggen... Roodeschool, Delfzijl, Bad Nieuweschans en Veendam + alle station tussen die plaatsen en Groningen!
    'Fijn' als dan de overstaptijd 's morgens en of 's avonds zo lekker lang is, vaak bijna een half uur, in de ergste gevallen tot wel bijna een uur.
    Maar ja, waarom zou je samenwerken met een andere maatschappij die de krimpregio's bedient?
    Sorry dat ik een beetje cynisch ben, maar sinds de 'snelle' Hanzelijn reis ik helaas weer iets langer en is op mijn totale reis die uit vier 'subreizen' bestaat, van in totaal ca. vierenhalf / vijf uur ca. 30% wacht- en overstaptijd. (oké, ik geef toe dat dat ook komt omdat ik natuurlijk niet twee keer een deel van die reis met de bus maak, want daar voorzien de goedkope dagkaarten die ik als rechtgeaarde Nederlander optimaal wil benutten, dan meestal weer niet in...

    • Ik heb zelf in Warffum gewoond toen er NS reed en met de overgang naar NoordNed. Bij NS was de overstaptijd kort, maar ging de aansluiting juist daardoor soms verloren.

    • Zijn er geen snelbussen e.d. op die trajecten? Yegenwoordig is er toch zo'n bedrijf dat met bussen "concurreert" met de NS?

    • Mariaaannemer volledig met je eens. NS en Arriva wij zijn plattelandsrecht geen tweederangs burgers. Hanzelijn zou omgedoopt moeten worden tot vertraagde sneltreinlijn.

   • Wanneer u een uurtje eerder zou vertrekken en gelijke tijd ter plekke zou besteden bent ook hoogstens een uur eerder thuis. 22:00 zult u ongetwijfeld ook niet OK vinden. Daarbij zou u in de vertrekregio in de drukke spitstrein zitten en anderen hun ruimte onthouden. Dat alles terwijl u veel te weinig betaalt. Altijd grappig dat metn veel rechten wil en weinig zou willen betalen. Koop gewoon tegen de volle mep of neem tot Zwolle een gewoon kaartje.

 • Hoera! Weer een gewoon wegwerpkaartje bij de Primavera want er zijn altijd mensen die geen pc, smart of printer hebben, maar toch een keer goedkoop willen reizen, bv op familiebezoek. Ik deed zo' n kaartje wel eens kado aan ouderen die dan hun kinderen konden bezoeken. Met een e ding kunnen zij niet overweg. Lekker weer achter de geraniums. Voorstel ingelezen in het forum van de gehate groepstarief: verkoop aan loket! Dit kaartje moet blijven bestaan, immers, niet iedereen heeft ook een auto dus ook geen smart en meer. Laten we daar toch ook eens rekening mee houden en niet mopperen op ouderen, gun ze een goedkoop dagje uit, NS!

  • Helemaal mee eens mevrouw/meneer Dekker. Niet iedereen heeft printer. OV is er voor iedereen.

 • Hoera Primera heeft " nog" een wegwerpkaartje daar ben ik blij mee. Heb geen printer en geen smart kan dar niet permitteren gezien mijninkomen spaar voor zo'n kaartje voor bezoek aan vrienden. Als iedereen overgaat op zo'n e ding valtmijn sociale contacten weg. Dus...ouderen weer achter de geraniums waarom denkt men niet an een griep die dit niet kunnen betalen ? Gun die mensen ook een goedkoopdagje uit ook niet iedereen heeft een auto en daar is een alternatief voor.: openb. Vv inderdaad kan je naar Maastricht vertrekken om 6: 25 maar dan moet ook ter plaatse bus of tram rijden en die beginnen pas op zaterdag om 7 uur! Mijn oproep is: hou die wegwerpkaartjes, NS! Goede reis allemaal!

 • Ben ook voor wegwerpkaartje.
  Mijn computer wil niet meer en een nieuwe is nogal duur, wanneer je geen betaald werk hebt.

 • Leve de wegwerpkaartjes. Gewoon op altijd zak en instappen waar en wanneer je maar wil. Ook nog goedkoper dan mijn dalvoordeelkaart.

 • Geweldig een wegwerpkaartje!!
  Zonder pc dus geen printer en geen techneut ben je altijd de pineut omdat je niet kunt profiteren van de aanbiedingen.

 • de dagkaart van de actievandedag.nl van 20.50 is alleen geldig als deze wordt uitgeprint, staat weliswaar in de informatie maar had ik niet gezien, wat ik wel raar vind wat het is een e-ticket.
  Aangezien ik geen printer heb, 20.50 weggegooid geld.

  • Vervelend om te horen. Wellicht is printen bij bibliotheek, buren of vrienden een optie? Het is inderdaad verwarrend dat soms een ticket geïmporteerd kan worden in de NS app (mobiel ticket,) en soms alleen beschikbaar is als eticket met printen verplicht.

  • Je kan ook in een printshop printen. Of bij kennissen of buren voor zover die u op hun computer zullen laten om andermans dure inkt op te maken.

 • even dit: inchecktijd is ALTIJD bepalend Dus dat scheelt weer T.de Moor. Alleen even opletten: moet je nou halverwege in en uitchecken ns/arriva dan kom je hier wel mee te zitten en moet je wellicht een treintje later nemen.
  Daarbij is het mij al vaker opgevallen dat meer kaartjes wel in de avondspits kunnen. Succes!

 • Ben erg blij met een wegwerpkaartje, andere kaartjes kan ik niets mee. Ben 77 jaar en niet bekend met alle digitale handelingen. Ga 1x p.week met een even oude vriendin dagje uit,zonder treinkaartje blijven we in Den Haag e.o. met ons HTM-pasje maar met weggooikaartje kunnen we ook andere steden bezoeken.
  Heerlijk die vrijheid !!!

Share

Recent Posts

NS zwicht voor Kamer en zwakt spitstoeslag af naar maximaal 2,50 euro

Het voornemen van de NS om een spitstoeslag te gaan heffen, kan rekenen op stevige…

22 uur terug

Reizigers positief over ervaringen met NS-personeel, minder tevredenheid over hygiëne in treinen

Reizigers geven hun ervaringen met het personeel van de NS gemiddeld een 8,4, blijkt uit…

2 dagen terug

Arriva hoopt einde NS-monopolie in te luiden en wil 24 stoptreinen en twee intercity’s overnemen

Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu…

3 dagen terug

Kamer zet alles op alles om prijsstijgingen ov te voorkomen

De Tweede Kamer wil voorkomen dat de prijzen van trein- en buskaartjes volgend jaar fors…

4 dagen terug

Doortrekken Noord/Zuidlijn naar Schiphol op losse schroeven door financiële tekorten bij ministerie

Het is onzeker of het verlengen van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp door kan…

5 dagen terug

Reclame Code Commissie tikt OVpay op de vingers: tv-reclame misleidend

De televisiereclame waarin Translink het betalingssysteem OVpay aanprijst, is volgens de Reclame Code Commissie (RCC)…

1 week terug