X

Goedkope treinkaartjes september 2017: vanaf € 9,95

Foto: Daniël de Ruig

Lekker voordelig met de trein? Ondanks dat september de drukste maand is op het spoor, zijn er weer veel mooie treinacties. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen met de trein? Dan moet je de spitsuren mijden. Deze maand zijn er treinacties bij Primera, Actie van de Dag, Spoordeelwinkel en NS. Vanaf 2 oktober verkoopt ETOS treinkaartjes.

1. 2e klas treinkaartje € 19 (e-ticket)
Het goedkoopste treinkaartje van dit moment is een dagretour van de Spoordeelwinkel (hier te koop). Voor slechts 19 euro maak je een retourreis naar keuze en is ook een ijsje inbegrepen. Dit treinkaartje is doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur. Een soortgelijke actie is ook te koop bij Albert Heijn tegen dezelfde prijs, alleen verzilveren is in dat geval complexer.

2. 1e klas treinkaartje: € 23 (e-ticket)
Als je vrijwel zeker wil zijn van een (ruime en) comfortabele zitplek, dan kies je voor de 1e klas. En dat kan al voor 23 euro (dagretour, geen dagkaart. Check hier het verschil). Doordeweeks te gebruiken na 9:00 uur en in het weekend heel de dag. In de middagspits heb je geen beperking. Het leuke is dat bij deze aanbieding ook een voucher voor een gratis kopje koffie met gebak bij de Bijenkorf is inbegrepen. Hier te koop.

3. Ontdek Giethoorn: € 25 (e-ticket)
Waarom komen al die toeristen naar Giethoorn? Het beste is om het te ontdekken door er zelf eens naar toe te gaan. Voor 25 euro reis je per trein naar Steenwijk, vervolgens met de bus naar Giethoorn. Inbegrepen is ook een rondvaart van een uur door de historische dorpskern van Giethoorn. Dit treinkaartje is doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur. Deze actie is uitsluitend online te koop. (Doordeweeks mag er alleen na 9:00 uur gereisd worden)

4. Trein + Panda + Dierentrein: € 33 (e-ticket)
Er is veel gezegd en gesproken over de panda’s die naar Ouwehands dierenpark zijn gekomen. De drukke zomervakantie is achter de rug, een ideaal moment om zelf eens de panda’s te gaan bewonderen. En al helemaal met deze mooie aanbieding: voor 33 euro reis je met de trein naar Rhenen, inclusief toegang tot Ouwehands dierenpark. Ook de parkgids ter waarde van 2,50 euro is bij deze treinactie inbegrepen. Alleen online te koop. (Doordeweeks geldig vanaf 9:00 uur.)

5. Enkele reis voor 10,25 euro (te koop per 2)
Het is echt een topper van een aanbieding, die dit jaar al gedurende een langere periode wordt aangeboden: twee enkele reizen naar keuze voor 20,50 euro. Dit is ideaal als je ergens heen moet, maar niet op dezelfde dag terug gaat. De enkele reizen zijn trouwens op verschillende trajecten en verschillende dagen te gebruiken, ook door verschillende reizigers. Wie de kaartjes op één dag wil opmaken en op één traject, kan deze treinactie ook gebruiken. Deze actie is te koop bij VakantieVeilingen.

6. Evenementenretour (e-ticket)
Reis je vrijdag, zaterdag of zondag samen met iemand anders naar een evenement? Dan is het evenementenretour ideaal. Alleen geldig na 11:00 uur. Prijs: 19,90 euro voor twee personen. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon.

7. NS Dagkaart € 20,50 (e-ticket)
Actie van de Dag heeft nog een goedkoop treinkaartje: een NS Dagkaart voor 20,50 euro. Dit is misschien niet zo goedkoop als de OV-Dagkaart van Primera, maar je mag wel onbeperkt treinen. Zonder avondspitsbeperking. Alleen voor 9:00 uur kun je doordeweeks niet op pad. Anders dan de actie van de Spoordeelwinkel van 19 euro, mag je met deze actie kris, kras door Nederland en hoef je geen eindbestemming (vooraf) te kiezen. Koop de dagkaart.

Leuke uitjes
Behalve de combi aanbiedingen van de Spoordeelwinkel, kun je ook elders acties kopen voor een dagje uit. Die kun je vervolgens combineren met één van bovenstaande treinacties. Zo kun je Duinrell met Korting bezoeken, of met korting naar het Dolfinarium. Op onze site is verder de kortingsactie van Madurodam populair, net als de korting bij het Spoorwegmuseum. Andere opties: voordelig naar pretpark Walibi. Als je in oktober op pad gaat, is Blijdorp met korting ook leuk.

VERLOPEN: OV-Dagkaart bij Primera
Wil je niet alleen met de trein onbeperkt kunnen reizen, maar ook met de bus, trein of metro? Dan kon je de OV-Dagkaart van Primera kopen. Deze actie is verlopen sinds 17 september. Heb je dit treinkaartje al gekocht? Dan kun je hier alles nalezen over de OV-Dagkaart treinactie van Primera.

This post was last modified on October 20, 2017, 5:31 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (60)

 • Vraagje aan treinreiziger.nl : kun je met de enkeltjes van actie vd dag ook op een traject reizen waar een Arriva bus onderdeel is van de reis, en dan niet bij hoeven betalen? Ik heb het dan specifiek over Leeuwwarden-Alkmaar.
  De busreiziger alleen is anders weer 17,75.
  Dank

  • Excuus dat je vraag is blijven liggen. Nee. Algemeen zijn treinkaartjes alleen voor de trein, en niet voor de bus. Dat geldt ook voor Actievandedag treinkaartje. Uitzondering is de OV-dagkaart van Primera. Dat is meer dan een treinkaartje en ook geldig in bus, tram en metro.

 • Kan je met de treinkaartje van actie van de dag enkele reis ook reizen op 1 kaartje van Assen naar Rotterdam en overstappen met de sprinter naar Schiedam.

  • Ja, je geeft dan aan: enkele reis Assen - Schiedam. En dan mag je op die route gewoon overstappen.

 • Als ik een kaartje haal bij Primera kan ik 9 uur weg. Geen probleem . Maar hoe laat begint de avond spits en moet ik dan voor die tijd al weer uitgecheckt zijn ? Stel ik stap om 4 uur weer in, maar ben pas om kwart over 5 weer op mijn bestemming mag dat dan ?

  • Als je voor 16:00 uur instapt bij NS, dan kun je de reis bij NS afmaken, maar niet meer van vervoerder wisselen.

 • Mag je met het kaartje van primera (in het algemeen misschien wel actiekaartjes) in combinatie met een of twee railrunners reizen?

  • Ja, alle kaartjes mogen gecombineerd worden met een Railrunner. Sterker nog, een kind mag ook alleen reizen met een Railrunner.

 • Vandaag bij 3 Primera zaken geweest. Helaas nergens zijn de actiekaarten meer te krijgen.ZE ZIJN OP !!!. Misschien handig om dit op de site te zetten. Online zijn ze niet te bestellen.

  • Ik heb even gebeld met de Primera klantenservice, ik heb begrepen dat ze bij sommige vestigen op zijn, maar niet allemaal, maar dat ze ook geen uo-to-date overzicht hebben. Advies is om ze even te bellen. Het kan zijn dat ze in bepaalde regio's sneller zijn gegaan dan anderen. Ik zal het verwerken.

 • Jammer, dat je met de NS dagkaart niet meer voor 06:30 kunt reizen.
  Vanaf Maastricht naar Den Helder is geen optie.
  Heel jammer dat die mogelijkheid eruit gehaald is.

 • zo irritant dat kaartjes pas na 9.00uur
  gebruikt mogen worden.
  in het oosten van het land moet je gewoon
  op tijd weg wil je een dagje naar het
  pretpark willen gaan.
  als dat nu gewoon vanaf 6 uur zou zijn,
  zou dat een hele uitkomst zijn.