fbpx
Foto: Rob de Veld

20 dagen geen treinverkeer Moerdijkbrug in 2017

Volgend jaar worden de sporen op de Moerdijkbrug vervangen. Deze klus, die eigenlijk voor 2033 op de agenda stond, wordt vervroegd uitgevoerd omdat de huidige sporen veel sneller zijn gesleten dan de bedoeling was. 

Het onderhoud wordt in het tweede kwartaal van 2017 uitgevoerd, maar wanneer precies kon een woordvoerder van ProRail nog niet zeggen. Ook over de exacte duur van de werkzaamheden, die de woordvoerder als "complex´´ omschreef, is nog geen duidelijkheid.

ProRail meldt dat de laspunten op de spoorbrug gebreken vertonen. Daaraan zijn ook de problemen met de brug van de afgelopen tijd te wijten. "Om de problemen structureel op te lossen, wil ProRail de spoorstaven en -lassen geheel vervangen." Tijdens het onderhoud is geen treinverkeer mogelijk.

De werkzaamheden gaan maximaal twintig dagen in beslag nemen. Of dit een aaneengesloten periode wordt of meerdere korte is nog onduidelijk. Hierover, en over de gevolgen voor het treinverkeer, spreekt ProRail nog met vervoerders en deskundigen. De HSL-sporen bij Moerdijk hoeven niet vervangen te worden. Daardoor kunnen de Thalys, Intercity Direct en de Intercity Den Haag – Breda – Eindhoven wel blijven rijden. 

De komende tijd wordt al kleiner onderhoud verricht om een aantal laspunten aan te pakken. Dit wordt nachtwerk in de weekenden, waardoor reizigers er zo goed als geen last van zullen hebben, zegt ProRail.

(c) Treinreiziger.nl / ANP. Foto: Rob de Veld.