fbpx

7000 reizigers testen nieuwe Sprinter stoelen

20 mrt 2015 17:27

Meer dan 7000 treinreizigers hebben deze week op Rotterdam Centraal stoelen getest voor de nieuwe sprinters van NS. Een week lang konden reizigers verschillende stoelen testen en hun voorkeur aangeven. 

De reizigers konden kiezen uit drie verschillende type stoelen. Sprinter Dafne Schippers gaf vorige week zaterdag het officiële startsein voor de test in de stationshal.

Het oordeel van de reiziger op zitcomfort weegt zwaar bij de definitieve keuze, stelt NS. Maar daarnaast kijkt het bedrijf ook naar aspecten als ergonomie, duurzaamheid, veiligheid en onderhoud. De nummers 1 en 2 kregen van de reizigers ongeveer evenveel stemmen. Welke stoel uiteindelijk wordt gekozen, wordt bekendgemaakt bij het definitieve ontwerp van de trein.

NS kreeg veel inhoudelijke reacties die varieerden van "als je een knotje draagt moet je steeds een beetje naar beneden kijken" en "aub zoveel mogelijk tweezitjes om te kunnen werken" tot
"heel goed dat er stopcontacten in komen".

Vorig jaar maakte NS bekend nieuwe Sprinters te willen kopen. Het gaat om zestig treinen van de Zwitserse fabrikant Stadler die vanaf 2016 gaan rijden en om 118 nieuwe Sprinters van de Spaanse treinenbouwer CAF die naar verwachting in 2018 op de rails staan. Beide types worden ingericht met brede deuren voor veel in- en uitstappers. Ze zijn energiezuinig en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook is er een rolstoeltoegankelijk toilet aan boord.

(c) ANP