fbpx

Aantal zwartrijders Rotterdam gedaald

03 okt 2011 12:50

Het aantal zwartrijders in het openbaar vervoer in Rotterdam is dit jaar nog verder gedaald. Waar drie jaar geleden nog elf procent van de reizigers in de metro zonder kaartje reisde, ligt het percentage nu op een kleine twee procent. Vorig jaar was het percentage zwartrijders 3,4, blijkt uit cijfers van stadsvervoerder RET.

Ook in de tram en in de bus werden minder zwartrijders betrapt. Volgens algemeen directeur Pedro Peters is dat vooral het gevolg van de invoering van de OV-chipkaart, de bijbehorende poortjes en intensieve controles. "Door de invoering van de chipkaart in combinatie met de toegangspoortjes ontstaat een gesloten systeem, waardoor zwartrijden een stuk moeilijker is", laat hij weten in een reactie.

Peters wil met nog meer gerichte controles ook de resterende zwartrijders stoppen. Zij glippen vooral mee met betalende klanten en trappen poortjes in. "Dit irriteert ons en onze klanten", aldus Peters.

RET telde naast minder zwartrijders ook minder geweldsincidenten. Dat aantal daalde van 156 in de eerste negen maanden van 2010 tot 115 tot nu toe dit jaar.

Novum