fbpx

Acht treinreizigers onwel in gestrande trein bij Schiedam

In een stilgevallen trein in Schiedam zijn maandagmiddag door de hitte acht mensen onwel geraakt. Dat meldde een woordvoerder van NS.

De trein met ongeveer 200 treinreizigers was rond 13.30 uur door problemen met de bovenleiding stil komen te staan op het viaduct boven de A20. Doordat er geen stroom meer was, viel ook de airco uit.

De reizigers konden onder begeleiding van de brandweer zelf uit de trein stappen. Ambulancepersoneel heeft vervolgens enkele mensen ter plekke onderzocht. Ook werd water uitgedeeld, meldde een woordvoerster van de brandweer. Alle treinreizigers zijn met bussen naar Rotterdam Centraal vervoerd.

De reizigers zaten ongeveer een halfuur zonder airconditioning in de hete dubbeldekkstrein. Vervolgens werd de trein ontruimd, wat ook enige tijd kostte. "In die tijd kan de temperatuur met het huidige weer flink oplopen´´, aldus de NS-woordvoerder.

Het treinverkeer tussen Schiedam en Delft heeft al sinds 10:30 uur last van de defecte bovenleiding. Tot wanneer de problemen duren, is onduidelijk. Vanwege de problemen is de Fyra toeslagvrij en rijden er bussen tussen Delft en Delft Zuid en Delft en Schiedam Centrum. Reizigers tussen Delft en Den Haag kunnen omreizen via Den Haag en Gouda. Door de defecte bovenleiding rijden er ook veel minder treinen tussen Den Haag en Delft.

Ook zondagavond reden er enige tijd geen treinen tussen beide steden door een defecte bovenleiding.

Vanwege het warme weer is de spoorsector extra alert op verstoringen.

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Foto: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *