Home

AH treinkaartje: NS Dagkaart vanaf € 14 (tot € 16)

Kruidvat Treinkaartjes v.a. € 15,-

€15,-

e-ticket
reizen t/m 13 april
reizen in daluren
Vanaf 17 februari verkoopt Kruidvat treinkaartjes, die kun je gebruiken t/m 13 april! Het leuke is, koop je meer treinkaartjes, dan ontvang je korting. Bovendien krijg je een voucher voor 5 gratis foto afdrukken bij de Kruidvat.

UPDATE: Ook in november 2018 kun je online weer treinkaartjes kopen bij AH! Meer over deze nieuwe actie vind je hier. Let op: de voorwaarden die in onderstaand artikel staan vermeld hebben betrekking op de treinkaartjes die verkocht werden in oktober 2018.

ARCHIEF. Yes. Vanaf maandag 1 oktober kun je bij Albert Heijn weer goedkope treinkaartjes kopen. Dit keer hoef je niet naar de winkel (kan wel), maar vanaf maandag kun je ze ook online bestellen. Koop je één of twee treinkaartjes? Dan betaal je 16 euro per kaartje. Bij drie of meer treinkaartjes betaal je 14 euro per stuk. Let op: maak bij online bestellingen gebruik van het dropdownmenu (zie onderaan artikel voor uitleg). De AH treinkaartjes zijn geldig t/m 9 december 2018. Je kunt er één dag mee onbeperkt treinen tijdens de daluren.

 • UPDATE 12 oktober: De AH treinkaartjes zijn online uitverkocht, en komen niet meer beschikbaar. In de (meeste) AH winkels zijn de treinkaartjes nog wel beschikbaar.

Wegwerpkaartje

Het AH treinkaartje betreft een wegwerpkaartje. De treinreis mag doordeweeks niet tijdens de spits beginnen. Je reis mag maandag t/m vrijdag beginnen voor 6:30 uur, tussen 9:00 – 16:00 uur en na 18:30 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen mag je de gehele dag reizen. Je mag de reis bij NS de reis tijdens de spits afmaken, maar je mag dan niet wisselen van vervoerder. (LET op! Dit kan alleen met een wegwerpkaartje, niet met een e-ticket!). Wil je ook tijdens de volledige avondspits kunnen reizen? Dan kun je bij de NS Spoordeelwinkel een dagretour kopen voor 19 euro 2e klas, of 24 euro 1e klas (incl. sandwich en verse sap bij La Place). In dit artikel beperken we ons tot de AH treinactie, voor meer info over het dagretour (e-ticket, direct geleverd), kun je hier kijken.

In- en uitchecken per vervoerder

Met de AH treinkaartjes mag je kris kras door heel Nederland reizen. Niet alleen bij NS, maar ook bij Arriva, Breng, Blauwnet en Connexxion. Let wel, alleen in de trein, niet in de (reguliere) bus. Per vervoerder check je in en uit. Zoals eerder aangegeven kun je in de spits niet van vervoerder wisselen. Het AH treinkaartje is niet geldig bij Thalys en Eurostar. Wil je gebruik maken van Intercity Direct (de snelle trein tussen Amsterdam – Rotterdam – Breda) of de ICE (Amsterdam – Arnhem – Duitsland), dan betaal je een toeslag. Deze NS Dagkaart is niet geldig buiten Nederland.

Online bestellen

Je kunt vanaf maandag dit treinkaartje ook online bestellen. Binnen twee werkdagen worden de AH treinkaartjes bezorgd. Voor bestellingen onder de 50 euro worden 4 euro bezorgkosten in rekening gebracht. Koop je 4 treinkaartjes of meer? Dan betaal je dus geen bezorgkosten. Maak wel gebruik van het dropdown menu. Als je gebruik maakt van het plusje, betaal je teveel.Je kunt de kaartjes uiteraard ook in de winkel kopen, maar op = op. De verkoopperiode loopt tot en met 14 oktober.

 

Veel gestelde vragen AH Treinkaartjes

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.
 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

De treinreis mag doordeweeks niet tijdens de spits beginnen. Daarbij is de inchecktijd bepalend. Je mag een treinreis bij NS wel afmaken als deze voor de ochtend- of avondspits is begonnen. De spits duurt in de ochtend van 6:30 tot 9:00 uur, en in de avond van 16:00 – 18:30 uur. Op deze tijden zit 5 minuten marge. Dat betekent dat je al vanaf 8:55 uur kan inchecken. De incheck is bepalend. Tijdens de spits kun je niet inchecken, dat levert een foutmelding op. Reis je met meerdere vervoerders? Dan kan je in de spits niet van de ene naar de andere vervoerder overstappen. In het weekend kun je gewoon heel de dag reizen.

Voorbeeld: Als je om 6:25 uur incheckt, dan kun je zonder problemen de trein van 6:40 uur nemen. Als je echter om 6:36 uur incheckt, kan dat niet. De inchecktijd is bepalend, en het is al 6:30 uur geweest. En ook de marge van 5 minuten is verstreken.

Nee. Sterker nog, als je een ov-chipkaart hebt, moet je die niet gebruiken. Het treinkaartje wordt geleverd als eenmalige chipkaart. Daarmee check je per vervoerder in- en uit.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt met het treinkaartje gewoon naar het station gaan. Door in te checken wordt het treinkaartje automatisch geactiveerd. Op die dag kun je het kaartje vervolgens gebruiken. Als je probeert in te checken op een dag (of tijdstip) dat het kaartje niet geldig is, dan zullen de poortjes niet open gaan en zal er op het scherm een foutmelding te zien zijn.

Ja, dat kan. Het is een dagkaart. Dus je kunt naar meerdere bestemmingen gaan, of meerdere keren heen en weer reizen. Bij een dagretour kun je in de regel niet zomaar naar meerdere bestemmingen reizen.

Nee. Helaas niet.

Ja. Je kunt reizen met alle Intercity’s en Sprinters binnen Nederland. Alleen bij de speciale Intercity Direct betaal je tussen Schiphol en Rotterdam (en v.v.) een toeslag. Deze trein is ongeveer een half uur sneller dan de reguliere intercity.

Je hoeft geen reisdatum op te geven. Je kunt gewoon naar het station gaan en inchecken. Daarmee wordt het treinkaartje geactiveerd. Ben je aangekomen op je bestemming, of stap je over op een andere vervoerder? Dan check je weer uit.

Dit treinkaartje is alleen geldig binnen Nederland. Als je naar het buitenland wil, dan moet je vanaf de grens een aanvullend kaartje kopen via NS International. Je kunt dan aangeven dat je in Nederland 100% korting hebt. Of je vult het grensstation als vertrekstation in.

 

This post was last modified on 6 april 2019 09:41

Bekijk reacties

 • De route die ik dinsdag wil afleggen is deze:
  15.46 uur: vertrek Maastricht Randwyck (trein Arriva)
  15.46 uur: aankomst Maastricht CS
  16.01 uur: vertrek Maastricht CS (trein NS)
  18.25 uur: aankomst Amsterdam CS

  Mij is niet duidelijk of de AH-treinkaart in dit geval te gebruiken is. Ik vertrek voor 16.00 uur, dus voor de spits, maar bij een andere vervoerder. De NS-trein zelf vertrekt 1 minuut later dan toegestaan.

  Ik kan mij herinneren dat ik wel een keer op deze manier mocht reizen. Dat de conducteur aangaf dat het tijdstip waarop je incheckt bepalend is.

  Enfin, is de AH-kaart geldig in mijn geval?

  • Dat is geen probleem. Indien er tijdig is ingecheckt en de reis binnen 30 minuten begint. Enkele keer is een conducteur niet op de hoogte van deze regels, maar als het tot problemen (boete) leidt, lost de NS klantenservice dat later op.

   • Je kan dan wel voor de spits inchecken bvb 15.50 maar het probleem is dus dat de poortjes niet opengaan voor 18.30 waardoor je dus niet het station uitkomt...

    • Je kunt niet in de spits inchecken, maar wel gewoon uitchecken. De poortjes zullen bij het uitchecken altijd open gaan, ongeacht het tijdstip. Het enige waarop gelet moet worden is dat bij het overstappen van Arriva op NS er bij NS voor 16:00 wordt ingecheckt.

   • Je kunt in dat geval de overstap nog gewoon voor de spits maken (tot 15:55), dus sowieso geen probleem.

    Maar ook als je de overstap in de spits doet, dan mag deze reis gewoon gemaakt worden.

 • Als je voor 16:00 incheckt mag je je reis afmaken. Volgens mij moet je wel maximaal een half uur na inchecken aan de reis beginnen. In jouw geval geen probleem omdat je tussen 15:49 en 16:00 bij de NS incheckt.

 • Dus de kaart is 9 december niet geldig voor de drielandentrein naar Aken Hbf of Luik-Guillemins, indien daar ov-chipzuilen komen?

  • Dat durf ik niet te zeggen, bij Leer zijn/waren etickets niet geldig tot en met Leer, maar wegwerpkaartjes wel.

   • Voor nu is die vraag in elk geval irrelevant, want die trein zal voorlopig nog niet naar Luik rijden en dus komen daar ook voorlopig geen CICO-palen.

 • Jammer dat het bericht onvolledig is.
  Om van deze actie gebruik te kunnen maken heb je wel een bonuskaart nodig. Het nummer daarvan moet je invullen op het bestelformulier.

 • Van Treinkaartjesacties maak ik veel gebruik. Ik pleit ervoor om een kaart aan te bieden met zowel gratis trein, bus, tram en metro vervoer.
  Hulde aan Primera want die hebben zo'n kaart onlangs in de markt gezet. Heb er meteen 3 van gekocht.
  Daarmee kan ik vanuit Deventer naar Amsterdam Zuid en vervolgens met de nieuwe metro naar de Primark.
  Dat willen we allemaal toch?

Share

Recent Posts

Trein naar Berlijn, vanaf € 10 met GoVolta: een betaalbare reiservaring

Vanaf 1 mei 2024 wordt reizen naar Berlijn een stuk toegankelijker en betaalbaarder dankzij de…

2 dagen terug

Denkend aan Zwitserland of liever Reizend naar Zwitserland?

Terwijl het televisieprogramma "Denkend aan Zwitserland" van Omroep Max de harten van vele Nederlanders verovert,…

2 dagen terug

Vakantie Zwitserland per trein? Tips en tricks

Zwitserland, bekend om zijn adembenemende landschappen, knusse bergdorpjes en efficiënte treinnetwerk, is de perfecte bestemming…

3 dagen terug

Nieuw vervoersplan bij extreem winterweer moet ervoor zorgen dat deel van alle treinen kan blijven rijden

Een nieuw collectief vervoersplan van treinvervoerders moet ervoor zorgen dat zo'n 15 procent van alle…

3 dagen terug

Bijna helft van alle IC Direct-treinen op HSL vertraagd door werkzaamheden en problemen op spoor

De afgelopen maand was 47 procent van alle IC Direct-treinen op de HSL (Breda-Rotterdam-Amsterdam) vertraagd,…

4 dagen terug

Reserveren verplicht voor de ICE Amsterdam – Frankfurt / Basel

Wil je met de trein naar Duitsland? Als je gebruik maakt van de ICE Amsterdam-…

5 dagen terug