Home

AH treinkaartje: NS Dagkaart vanaf € 14 (tot € 16)

Kruidvat Treinkaartjes v.a. € 15,-

€15,-

e-ticket
reizen t/m 13 april
reizen in daluren
Vanaf 17 februari verkoopt Kruidvat treinkaartjes, die kun je gebruiken t/m 13 april! Het leuke is, koop je meer treinkaartjes, dan ontvang je korting. Bovendien krijg je een voucher voor 5 gratis foto afdrukken bij de Kruidvat.

UPDATE: Ook in november 2018 kun je online weer treinkaartjes kopen bij AH! Meer over deze nieuwe actie vind je hier. Let op: de voorwaarden die in onderstaand artikel staan vermeld hebben betrekking op de treinkaartjes die verkocht werden in oktober 2018.

ARCHIEF. Yes. Vanaf maandag 1 oktober kun je bij Albert Heijn weer goedkope treinkaartjes kopen. Dit keer hoef je niet naar de winkel (kan wel), maar vanaf maandag kun je ze ook online bestellen. Koop je één of twee treinkaartjes? Dan betaal je 16 euro per kaartje. Bij drie of meer treinkaartjes betaal je 14 euro per stuk. Let op: maak bij online bestellingen gebruik van het dropdownmenu (zie onderaan artikel voor uitleg). De AH treinkaartjes zijn geldig t/m 9 december 2018. Je kunt er één dag mee onbeperkt treinen tijdens de daluren.

  • UPDATE 12 oktober: De AH treinkaartjes zijn online uitverkocht, en komen niet meer beschikbaar. In de (meeste) AH winkels zijn de treinkaartjes nog wel beschikbaar.

Wegwerpkaartje

Het AH treinkaartje betreft een wegwerpkaartje. De treinreis mag doordeweeks niet tijdens de spits beginnen. Je reis mag maandag t/m vrijdag beginnen voor 6:30 uur, tussen 9:00 – 16:00 uur en na 18:30 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen mag je de gehele dag reizen. Je mag de reis bij NS de reis tijdens de spits afmaken, maar je mag dan niet wisselen van vervoerder. (LET op! Dit kan alleen met een wegwerpkaartje, niet met een e-ticket!). Wil je ook tijdens de volledige avondspits kunnen reizen? Dan kun je bij de NS Spoordeelwinkel een dagretour kopen voor 19 euro 2e klas, of 24 euro 1e klas (incl. sandwich en verse sap bij La Place). In dit artikel beperken we ons tot de AH treinactie, voor meer info over het dagretour (e-ticket, direct geleverd), kun je hier kijken.

In- en uitchecken per vervoerder

Met de AH treinkaartjes mag je kris kras door heel Nederland reizen. Niet alleen bij NS, maar ook bij Arriva, Breng, Blauwnet en Connexxion. Let wel, alleen in de trein, niet in de (reguliere) bus. Per vervoerder check je in en uit. Zoals eerder aangegeven kun je in de spits niet van vervoerder wisselen. Het AH treinkaartje is niet geldig bij Thalys en Eurostar. Wil je gebruik maken van Intercity Direct (de snelle trein tussen Amsterdam – Rotterdam – Breda) of de ICE (Amsterdam – Arnhem – Duitsland), dan betaal je een toeslag. Deze NS Dagkaart is niet geldig buiten Nederland.

Online bestellen

Je kunt vanaf maandag dit treinkaartje ook online bestellen. Binnen twee werkdagen worden de AH treinkaartjes bezorgd. Voor bestellingen onder de 50 euro worden 4 euro bezorgkosten in rekening gebracht. Koop je 4 treinkaartjes of meer? Dan betaal je dus geen bezorgkosten. Maak wel gebruik van het dropdown menu. Als je gebruik maakt van het plusje, betaal je teveel.Je kunt de kaartjes uiteraard ook in de winkel kopen, maar op = op. De verkoopperiode loopt tot en met 14 oktober.

 

Veel gestelde vragen AH Treinkaartjes

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.
  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

De treinreis mag doordeweeks niet tijdens de spits beginnen. Daarbij is de inchecktijd bepalend. Je mag een treinreis bij NS wel afmaken als deze voor de ochtend- of avondspits is begonnen. De spits duurt in de ochtend van 6:30 tot 9:00 uur, en in de avond van 16:00 – 18:30 uur. Op deze tijden zit 5 minuten marge. Dat betekent dat je al vanaf 8:55 uur kan inchecken. De incheck is bepalend. Tijdens de spits kun je niet inchecken, dat levert een foutmelding op. Reis je met meerdere vervoerders? Dan kan je in de spits niet van de ene naar de andere vervoerder overstappen. In het weekend kun je gewoon heel de dag reizen.

Voorbeeld: Als je om 6:25 uur incheckt, dan kun je zonder problemen de trein van 6:40 uur nemen. Als je echter om 6:36 uur incheckt, kan dat niet. De inchecktijd is bepalend, en het is al 6:30 uur geweest. En ook de marge van 5 minuten is verstreken.

Nee. Sterker nog, als je een ov-chipkaart hebt, moet je die niet gebruiken. Het treinkaartje wordt geleverd als eenmalige chipkaart. Daarmee check je per vervoerder in- en uit.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt met het treinkaartje gewoon naar het station gaan. Door in te checken wordt het treinkaartje automatisch geactiveerd. Op die dag kun je het kaartje vervolgens gebruiken. Als je probeert in te checken op een dag (of tijdstip) dat het kaartje niet geldig is, dan zullen de poortjes niet open gaan en zal er op het scherm een foutmelding te zien zijn.

Ja, dat kan. Het is een dagkaart. Dus je kunt naar meerdere bestemmingen gaan, of meerdere keren heen en weer reizen. Bij een dagretour kun je in de regel niet zomaar naar meerdere bestemmingen reizen.

Nee. Helaas niet.

Ja. Je kunt reizen met alle Intercity’s en Sprinters binnen Nederland. Alleen bij de speciale Intercity Direct betaal je tussen Schiphol en Rotterdam (en v.v.) een toeslag. Deze trein is ongeveer een half uur sneller dan de reguliere intercity.

Je hoeft geen reisdatum op te geven. Je kunt gewoon naar het station gaan en inchecken. Daarmee wordt het treinkaartje geactiveerd. Ben je aangekomen op je bestemming, of stap je over op een andere vervoerder? Dan check je weer uit.

Dit treinkaartje is alleen geldig binnen Nederland. Als je naar het buitenland wil, dan moet je vanaf de grens een aanvullend kaartje kopen via NS International. Je kunt dan aangeven dat je in Nederland 100% korting hebt. Of je vult het grensstation als vertrekstation in.

 

This post was last modified on 6 april 2019 09:41

Share

Recent Posts

Bizarre beelden: hoog water hindert (trein)verkeer naar Zermatt

Zwitserland kampt met overstromingen door hevige regenval en smeltwater. Vanwege de weersomstandigheden is het treinverkeer…

14 uur terug

Nightjet naar Wenen in de toekomst mogelijk via Deventer

NS en de Oostenrijkse spoorwegen onderzoeken of de Nightjet naar Wenen vanaf december 2025 kan…

22 uur terug

Negen van de tien vrouwen voelen zich onveilig op stations

Vrouwen voelen zich onveilig in het ov en op stations en vermijden deze plekken, blijkt…

2 dagen terug

Vervoerregio Amsterdam steekt 111 miljoen in toegankelijkheid ov

De Vervoerregio Amsterdam gaat in drie jaar tijd in totaal 111 miljoen euro steken in…

3 dagen terug

Deze week wordt er gewerkt (met een zachte G) aan het spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Tilburg/Boxtel

Door werkzaamheden bij Vught rijden er van dinsdag 18 juni t/m zondag 23 juni geen…

4 dagen terug

Trein Hengelo – Bielefeld valt nog steeds vaak uit

Nog steeds valt de trein vanuit Hengelo naar Bielefeld veel vaker uit dan gemiddeld. Dit…

4 dagen terug