fbpx

Almere pakt geweldsincidenten in bus aan

16 feb 2011 15:24

De gemeente Almere heeft maatregelen genomen om het aantal geweldsincidenten in bussen terug te dringen. In overleg met vervoerder Connexxion en de politie worden in het voorjaar meer toezichthouders ingezet. Het plan maakt deel uit van een pilot van de landelijke taskforce sociale veiligheid.

Vrijdagnacht werd opnieuw een chauffeur overvallen in Almere. Twee mannen eisten geld, waarbij een van hen de 51-jarige man vastpakte, hem bedreigde en in zijn gezicht sloeg met een vuurwapen. Chauffeurs kwamen daarna in actie door reizigers het hele weekend gratis te laten reizen. Ze hadden geen geld meer op de bus.

Volgens de gemeente moet de inzet van toezichthouders en politieagenten beter op elkaar afgestemd worden. Ook moeten bushaltes en busbanen op de trajecten met de meeste incidenten aangepakt worden. Zo moet gekeken worden of de haltes voldoende verlicht zijn en of de haltes niet verscholen liggen achter struiken en ander groen.

Burgemeester Annemarie Jorritsma gaat volgende week om de tafel met een groep chauffeurs om te praten over de incidenten en verdere maatregelen.

Novum