fbpx

Anonieme OV-chipkaart bij GVB tijdelijk te koop in bus en tram

01 jun 2010 10:37

Met het afscheid op 3 juni van de strippenkaart in Amsterdam, verkoopt GVB naast de wegwerpkaartjes nu ook tijdelijk de anonieme OV-chipkaart in tram en bus. Deze kaart is geladen met € 5,00 saldo zodat de klant er direct mee kan reizen. De kaart met saldo kost € 10,00. De reiziger kan tot 13 juni de anonieme OV-chipkaart met saldo in de trams en bussen van GVB kopen.

De strippenkaart verdwijnt op donderdag 3 juni definitief uit bus en tram in de stadsregio Amsterdam en uit de trein tussen de Amsterdamse NS-stations. In Amsterdam reist inmiddels het overgrote deel van de OV-klanten met de OV-chipkaart. De anonieme OV-chipkaart kan in Amsterdam op ruim 200 punten worden aangeschaft en opgeladen. Maar om het overstappen van strip naar chip nog makkelijker te maken, hebben Arriva, Connexxion en GVB tijdelijk 22 extra verkooppunten in de stadsregio Amsterdam ingericht.

Korting
Normaal kost een anonieme OV-Chipkaart zonder saldo € 10,00:. Nu is krijgen reizigers in de bus en tram € 2,50 korting als ze deze aanschaffen, in combinatie met € 5,00 saldo. Na 13 juni is het gedaan met de actie. 

Amsterdamse verkooplocaties
De Amsterdamse tijdelijke verkooppunten zijn tot en met zaterdag 5 juni te vinden op de volgende locaties:
Buikslotermeerplein, Amstelstation, Leidseplein, Rembrandtplein, Centraal Station West, Station Sloterdijk, Station Bijlmer ArenA, Museumplein, Lelylaan, Station Zuid, Busstation Marnixstraat, Muiderpoortstation.