fbpx

App toont treinen met toilet

11 nov 2013 10:19

Actueel zien welke trein wel of geen toilet heeft, het kan met de nieuwe app TreinToilet. De app is ook toegankelijk voor visueel beperkte reizigers. De app is ontwikkelt door Thomas Koch, eveneens betrokken bij stichting OpenGeo.

Op Railforum werd de app al aangekondigd. Het idee voor de app ontstond na de recente publiciteit over treintoiletten. Zo meldde Rover recent dat NS haar afspraken niet na kwam en te weinig informatie gaf waar treinen met en zonder toilet rijden. Binnen een paar dagen werd de app vervolgens gebouwd. 

TreinToilet is de eerste commerciële applicatie die via ndovloket.nl gebruik maakt van de Dynamische Vertrek Staten die NS via InfoPlus biedt. Daarmee weten de ontwikkelaars de actuele materieelinzet. Ook materieelnummers heeft NS in haar eigen systemen, maar deze worden nog niet ter beschikking gesteld aan de app ontwikkelaars. Jammer, vindt Thomas Kocht. "Met materieelnummers hadden we reizigers direct vieze toiletten kunnen laten terugmelden, waardoor NS aan de schoonmakers kan tonen welk treindeel prioriteit heeft."