fbpx

Arriva in de fout met lange-afstandskorting

08 aug 2016 11:13

Wekenlang heeft een deel van de Arriva-treinreizigers teveel betaald voor hun treinreis. Ze krijgen het teveel betaalde geld alleen terug als ze daarvoor een claim indienen. Dat meldt Arriva.

In de periode 5 t/m 26 juli kregen treinreizigers geen lange-afstandskorting als er werd gereisd met NS én Arriva. Een software-update was de oorzaak, die pas drie weken later werd ontdekt. De fout heeft impact voor treinreizigers in de Achterhoek en van de MerwedeLingelijn en Vechtdallijnen. Voor Noord-Nederland had de software-update geen negatief effect.  Wie van Arriva naar NS overstapte, heeft ook de juiste prijs betaald. 

Reizigers bij wie onterecht teveel saldo van hun OV-chipkaart is afgeschreven kunnen hun geld terug vragen door een restitutieverzoek bij Arriva in te dienen. Het is niet voor het eerst dat een vervoerder de fout in gaat. Ook NS, Veolia en GVB gingen al eens de fout in waardoor reizigers teveel betaalden.

Reizigersorganisatie Voor Beter OV wil dat Arriva de fout zelf herstelt, zonder dat de reiziger daarvoor in actie hoeft te komen. Anders dreigt de organisatie naar de rechter te stappen vanwege fraudeuleus handelen.