fbpx
Foto: nagara373

Automatische trein rijdt in Japan verkeerde kant op: 14 tot 20 gewonden

03 jun 2019 20:20

In de Japanse stad Yokohama is een ongeluk gebeurd met een zelfrijdende stadstrein. De trein vertrok in de verkeerde richting en ramde daardoor het stootblok. Meerdere mensen zijn gewond geraakt, van wie enkelen ernstig.

Gewonden

Hoeveel mensen precies gewond zijn geraakt is niet duidelijk. In sommige berichten wordt gesproken van 14 gewonden, van wie 6 ernstig. In andere berichten wordt gesproken over 20 gewonden, van wie 3 ernstig. Niemand verkeert zover bekend in levensgevaar.

30 jaar

Het ongeluk vond plaats op de 11 kilometer lange Kanazawa Shīsaido Sen spoorlijn. Deze lijn van Yama Seaside Line Co bestaat volgende maand 30 jaar. Nog niet eerder gebeurde er een ongeluk met de automatisch rijdende treinen.

Lage snelheid

Het ongeluk vond zaterdagavond plaats bij het eindpunt Shin-Sugita Station. De trein heeft volgens buitenlandse media 25 meter de verkeerde kant op gereden, met een lage snelheid van 6 kilometer per uur. De oorzaak van het ongeluk wordt nader onderzocht. De lijn is tijdelijk buiten werking gesteld en er wordt vervangend vervoer ingezet.

Eerder ongeluk

In Japan zijn er meerdere zelfrijdende treinen. Volgens de Japan Times vond er in oktober 1993 een ernstig treinongeluk plaats met een automatisch rijdende trein. Dat ongeluk vond plaats in Osaka, daarbij raakten 200 reizigers gewond.

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Timo
5 jaren geleden

Er is iets ‘verkeerd’ in de tekst :’)

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Timo

Is inmiddels aangepast! Dank je.

dries molenaar
5 jaren geleden

Zit Boeing ook in de Japanse treinen? Curieus dat dit kan, er zal toch verkeerde sensorinformatie zijn ontstaan. Hoewel in Japan weinig ongelukken gebeuren ging er vroeger met een bestuurder ging ook wel eens wat mis. Net als in Europa.

rené zijlstra
5 jaren geleden

Helaas een beetje tegenstrijdig verhaal. in het deel ’30 jaar’ staat dat er niet eerder ongelukken zijn gebeurd met automatisch rijdende treinen. Dan staat er bij ‘eerder ongeluk’ een ernstig ongeluk beschreven met een automatisch rijdende trein. Wat is nu waar?