fbpx

Blauwe Engel rijdt Heimwee Express

12 feb 2011 20:28

Voor het eerst sinds 2009 reed de Blauwe Engel zaterdag weer de Heimwee Express van het Spoorwegmuseum. Zo´n tweehonderd musembezoekers hebben een ritje met de historische trein gemaakt. Ook zondag kunnen bezoekers van het Spoorwegmuseum reizen met de Blauwe Engel.

De trein was in 2009 uit de roulatie verdwenen, omdat de trein vanwege nieuwe regelgeving voorzien moest worden van het veiligheidssysteem ATB. Nu dat gebeurd is, mag de trein weer rijden. Het Spoorwegmuseum vierde vandaag in aanwezigheid van een dweilorkerst dat de trein weer rijvaardig is. Vanaf nu kan de Blauwe Engel, afgewisseld door andere historische treinen, weer de Heimwee Express verzorgen.

Heimwee Express
De Heimwee Express rijdt ieder tweede weekend van de maand op zaterdagen en zondagen van Utrecht Maliebaan naar Maarn Goederen. De trein is uitsluitend toegankelijk voor museumbezoekers. Zij hebben voor de veertigminuten durende rit een speciaal kaartje nodig (€ 3,50 voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen). Zondag zal de Heimwee Express net als vandaag vertrekken om 12:46u, 13:46u en 14:46u. Ook dan doet de Blauwe Engel dienst, per rit zijn er maximaal 73 spoorwegbezoekers mee.

Komende maanden
Volgende maand (12 en 13 maart) wordt het stokje van de Blauwe Engel overgenomen door de Blokkendoos. In april (9 en 10 april) is het de beurt aan plan U treinstel 114, allias De Rode Duivel. Welke trein in mei de Heimwee Express zal uitvoeren, is nog onbekend. De Hondekop (mat ´54) en de muizenneus (Mat ´46)