fbpx

Blikseminslag treft Utrecht Centraal

Maandagochtend is de bliksem ingeslagen in Utrecht Centraal. De systemen die de seinen en wissels bedienen raakten hierdoor onbruikbaar, waardoor de verkeersleiding alle treinen handmatig door het station moet leiden. Hierdoor is de capaciteit veel lager en vallen veel treinen uit.

15:00 uur
Dienst nagenoeg weer normaal. Nog een paar treinen die uitvallen richting Rotterdam, Nijmegen en Schiphol en Almere.

10:00 uur
ProRail meldt dat de de bediening van de seinen en wissels het weer doet. De treinen gaan langzamerhand weer volgens dienstregeling rijden.

08:50 uur
Fyra is toeslagvrij. Dat is handig voor reizigers tussen Rotterdam en Amersfoort die makkelijker via Schiphol kunnen omreizen.

08:45 uur
De prognose voor de blikseminslag is nu ´onbekend´. Er rijden geen treinen tussen Utrecht en Breukelen en Hilversum. Er lijkt ook niks te rijden tot Bilthoven.

08:40 uur
De dienstregeling is nog erg onregelmatig. Er rijden weinig treinen van en naar Utrecht.

08:05 uur
De treinen worden handmatig door het station geleid, en het grootste deel van de treinen valt uit. Reizigers kunnen indien mogelijk beter Utrecht mijden. Reizen tussen Rotterdam / Den Haag en Amersfoort kan beter via Schiphol, reizen tussen Zwolle en Den Bosch via Nijmegen.

08:00 uur
De bliksem slaat in. Alle seinen springen op rood, alle treinen staan stil. De verkeersleiding neemt beslissingen over het veranderen van de treindienst.