fbpx

Boren tunnel stilgelegd na treinongeluk Wetteren

10 mei 2013 14:07

Vanwege het treinongeluk bij het Belgische Wetteren ligt de boormachine van de Sluiskiltunnel in Zeeuws-Vlaanderen sinds donderdag stil. Het boren bevindt zich in een kritische fase, waarin de aanvoer van tunnelelementen essentieel is. De aanvoer stagneert echter door het treinongeluk, melden de verschillende partijen achter de aanleg van de tunnel donderdag.

De boor heeft inmiddels 1090 meter afgelegd en staat momenteel slechts 46 meter voor een zogenoemd dichtblok. De trein met tunnelelementen gaat via België. Bij Wetteren ligt het spoorverkeer sinds het ongeluk echter stil. Daarom is het boren enkele dagen stilgelegd.

Wanneer het treinverkeer hervat zal worden, is niet precies duidelijk. De Belgische brandweer is donderdag begonnen met het leegpompen van de wagons van de goederentrein die vorige week verongelukte. Daarna kan worden begonnen met de opruimwerkzaamheden. Dat meldde De Standaard op basis van de brandweer. De brandweer verwacht dat het spoor tegen 18 mei weer in gebruik kan worden genomen.

De bouw van de tunnel onder het kanaal tussen Gent en Terneuzen ging in oktober 2011 officieel van start. De Sluiskiltunnel moet het grootste verkeersknelpunt in Zeeland van dit moment oplossen. De tunnel moet in 2015 af zijn.

(c) Novum