fbpx

Bouwers gevonden voor station Arnhem

17 aug 2009 22:11

(Novum) – Voor de bouw van het nieuwe station in Arnhem zijn dan toch aannemers gevonden. De bouwbedrijven BAM en Ballast Nedam gaan de perrontunnel en de fietsenstalling van de Openbaar Vervoer Terminal Arnhem bouwen. De laatste tijd lag het werk stil omdat de kosten te hoog opliepen.

De bouw en inrichting van de perrontunnel, waarvan een deel al is voltooid, gaan begin oktober verder. Er worden liften en roltrappen geplaatst en onder meer verlichting, camera´s en sprinklerinstallaties aangebracht.

De aannemerscombinatie legt in een al gegraven bouwput een fietsenstalling voor 4500 fietsen van twee ondergrondse lagen aan. De hal van de ov-terminal wordt daarna bovenop de fietsenstalling gebouwd.

De perrontunnel en de fietsenstalling moeten begin 2011 open gaan. Het tijdelijke station wordt gesloten, zodat reizigers sneller bij de treinen kunnen komen. Als het tijdelijke station is gesloopt, ontstaat ruimte voor de bouw van Arnhem Centraal Oost.

Spoorbeheerder ProRail gunde het project aan de beide bedrijven in opdracht van gemeente Arnhem, de NS en de ministeries van Verkeer en Vrom.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *