fbpx

Bussen Qbuzz, Arriva en Drenthe Tours geterroriseerd bij Project X Haren

Drie busmaatschappijen hebben grote schade geleden bij de rellen in Haren vrijdag. Politie en gemeente vroegen Arriva, Qbuzz en Drenthe Tours bussen beschikbaar te stellen om de massa af te voeren naar Groningen.

Op het moment dat de relschoppers naar de bussen werden gedreven ging het mis. Een woordvoerder van Drenthe Tours liet maandag weten dat een agressieve meute op de lege bussen afkwam. Toen de chauffeurs opdracht kregen om weg te rijden liep het uit de hand. Stenen en andere voorwerpen werden richting de bussen geslingerd.

Tienduizenden
Drenthe Tours denkt dat de schade aan zijn bussen tienduizenden euro´s bedraagt. Een woordvoerder van Qbuzz meldt voor zo´n 65.000 euro aan schade te hebben geleden. Van Arriva werd één bus beschadigd. Onder het buspersoneel vielen geen gewonden.

Oproep
De politie heeft een oproep uitgedaan om beelden van de relschoppers op internet te plaatsen. Ze doet moeite de schade op hen te verhalen. Een team van 25 rechercheurs bekijkt de ingezonden beelden. Indien personen niet door de politie worden herkend, worden de beelden openbaar gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *